Minst ni omkom i T-banekrasj i Washington

<div class="viewNews" style="font-weight: normal; font-size: 13px; padding-bottom: 10px; line-height: normal; font-style: normal; font-family: Myriad,Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular; text-decoration: none"><span style="border-collapse: separate; color: #000000; font-family: 'times new roman'; font-size: 16px; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; line-height: normal; orphans: 2; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px" class="Apple-style-span">Redningsarbeidere i gang med å berge passasjerer ut av de to T-banetogsettene som kolliderte i Washington mandag. Minst ni mennesker mistet livet. Foto: REUTERS / Yuri Gripas / SCANPIX</span></div>
Redningsarbeidere i gang med å berge passasjerer ut av de to T-banetogsettene som kolliderte i Washington mandag. Minst ni mennesker mistet livet. Foto: REUTERS / Yuri Gripas / SCANPIX

<pStore redningsstyrker fikk en kjempejobb da et T-banesett kjørte inn i et annet bakfra i ettermiddagsrushet i Washington mandag. Minst ni mennesker mistet livet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ett togsett havnet på taket av det andre da to T-banetog kolliderte i Washington mandag. Minst ni mennesker mistet livet. Foto: REUTERS/SCANPIXEtt togsett havnet på taket av det andre da to T-banetog kolliderte i Washington mandag. Minst ni mennesker mistet livet. Foto: REUTERS/SCANPIX

Borgermesteren i den amerikanske hovedstaden, Adrian Fenty, opplyser at dødstallet kan stige siden tilstanden for seks av de 76 som ble skadd i ulykken, natt til tirsdag var livstruende.

Ulykken er den verste siden Metro-systemet ble åpnet for trafikk i 1976, sier Fenty, som straks innfant seg på det kaotiske åstedet i den nordøstlige delen av hovedstaden.

Oppå hverandre

Sammenstøtet fant sted mellom stasjonene Fort Totten og Takoma Park i utkanten av byen. Blant de omkomne er den kvinnelige føreren av det andre togsettet.

Flere TV-stasjoner var raskt på plass og viste avstandsbilder av de to hvite togsettene, der en kunne se at flere vogner hadde havnet på taket av andre.

– Ett togsett hadde stanset og ventet på grønt lys fordi et annet togsett hadde stanset, og det neste togsettet pløyde av ukjente årsaker rett inn i det bakfra, opplyser lederen for driftsselskapet Metro, John Catoe.

Ifølge passasjerene hadde det andre toget stor fart, og det var ikke tegn til oppbremsing før ulykken var et faktum. Toget som ble påkjørt, ble trykket sammen som et trekkspill.

Innesperret

Påkjørselen skjedde ikke i en tunnel, men på et sted der linjen går på bakkenivå. Redningsarbeidere var raskt på plass og startet arbeidet med å hente passasjerer ut av de ødelagte vognene ved hjelp av stiger.

Tusener av offentlig ansatte, blant dem ansatte i Det hvite hus, bruker daglig det effektive Metro-systemet for å komme seg på jobb i Washington.

I september omkom 25 mennesker og 134 ble skadd da to T-banesett kolliderte i Chatsworth nord for Los Angeles.

Føreren av det ene togsettet fikk skylden for ulykken, fordi han satt og sendte tekstmeldinger og var uoppmerksom.

Årsaken til mandagens ulykke er ikke kjent. (©NTB)

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy