Utvalg skal vurdere tester mot flått

<pFolkehelseinstituttet går ikke ut med nye anbefalinger om flåttester nå, men et utvalg skal vurdere beredskapen mot den flått-spredde sykdommen borreliose.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blant annet skal testene som brukes for å stille diagnose vurderes.

Mandag holdt instituttet et møte med de mikrobiologiske laboratoriene ved sykehusene rundt om i landet for å drøfte testene som brukes. Bakgrunnen for møtet var kritikk som er kommet mot at norske sykehus ikke utfører grundige nok tester ved mistanke om borrealisinfeksjon.

Avdelingsdirektør Ingeborg Aaberge ved Folkehelseinstituttet sier etter møtet at de testene som brukes i Norge er internasjonalt godkjente tester.

– Noen sykehus bruker en test, andre to. Dersom ikke smitten påvises ved en test, kan det være aktuelt å bruke en annen test, sier Aaberge.

Nå skal en arbeidsgruppe nedsettes av Helsedirektoratet for å se på alle sider ved beredskapen og behandlingen av den flått-spredte sykdommen.

Et økende antall personer i Norge blir smittet av sykdommen lyme borreliose, som utvikler seg etter flåttbitt. I 2004 var det registrert 255 tilfeller, i 2008 var tallet 347 med denne diagnosen. (©NTB)

Personvernpolicy