Begynnelsen på fortsettelsen

Kiss slipper ny plate til høsten, 11 år etter forrige gang. Foto: Chris Pizzello (AP Photo/Scanpix)
Kiss slipper ny plate til høsten, 11 år etter forrige gang. Foto: Chris Pizzello (AP Photo/Scanpix)

<pDe maskerte rockerne i Kiss er bare fire dager unna ferdigstillelsen av sitt nye album. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den gang da det maskerte bandet regjerte på toppen av den amerikanske rocktronen på 70-tallet. Foto: Universal Music GroupDen gang da det maskerte bandet regjerte på toppen av den amerikanske rocktronen på 70-tallet. Foto: Universal Music Group

Det har gått 11 år siden forrige gang Kiss var plateaktuelle. Det var de med «Psycho Circus» i 1998. En plateutgivelse som ikke satte spesielt dype spor etter seg på rockhimmelen, selv om den gikk til topps på de australske albumlistene.

Ideen om å spille inn et nytt album kom på trappene før jul i fjor , etter at Kiss blant annet spilte på Koengen i Bergen i fjor sommer.

Ifølge bandets vokalist og gitarist Paul Stanley har bandet gått tilbake til sine røtter på det nye albumet.

Ferdig om fire dager

«Vi er omtrent fire dager unna ferdigstillelsen av det nye albumet. 11 spor, og resultatet blir hva jeg har lovet dere», skriver Stanley på bandets offisielle hjemmesider kissonline.com.

«Det er en klassiker. Alt materialet er skrevet av oss i bandet. Og det rocker stort!», hevder han videre.

«Sangene, lydbildet og fremførelsen vil sparke strømpene av dere! Dere vil alle bli så stolte og begeistret som vi selv er. Og bare vent til dere får se coveret! Og dette er bare begynnelsen!», fortsetter den selvsikre rockeren som har blitt 57 år siden sist vi hørte fra ham.

Støtter Simmons' uttalelser

Foruten Paul Stanley er det kun Gene Simmons (59) på bass som er med fra bandets opprinnelige besetning. De ferskeste medlemmene i Kiss; Tommy Thayer på gitar og Eric Singer på trommer, skal begge også bidra med vokal på det nye albumet som foreløpig ikke har fått en tittel.

Stanleys uttalelser på hjemmesidene støtter opp Gene Simmons' meldinger tidligere denne måneden:

«Dette kan bli det beste nye albumet vi har laget siden Destroyer (fra 1976, red.anm.). Det har faktisk et tilsvarende lydbilde. Dette blir en slags Rock And Roll Over-møter-Love Gun-plate», hevdet bassisten da.

Kiss' 19. studioalbum vil etter planen bli sluppet i september eller oktober.

Personvernpolicy