Lederen for Ingusjetia hardt skadd i angrep

Etterforskere på stedet der lederen for den russiske republikken Ingusjetia ble hardt skadd i et attentat mandag. Foto: REUTERS / SCANPIX
Etterforskere på stedet der lederen for den russiske republikken Ingusjetia ble hardt skadd i et attentat mandag. Foto: REUTERS / SCANPIX

<pLederen for den russiske republikken Ingusjetia ble mandag hardt skadd i et attentat. Tre av livvaktene hans ble drept, melder russiske nyhetsbyråer.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Junus-Bek Jevkurov ble etter angrepet brakt til sykehus der han får intensivbehandling. Ifølge en anonym lege holdes han i live med en pustemaskin.

Også Jevkurovs bror og fem livvakter ble såret da kolonnen hans ble rammet av en bombe som var plassert i en parkert bil. Eksplosjonen var så kraftig at vinduer ble blåst ut og murstein falt ut på bygninger i nærheten. Bomben laget også et to meter dypt krater i veien.

Russlands president Dmitrij Medvedev fordømmer det han kaller et «terrorangrep» og har gitt ordre om en grundig etterforskning i både innenriksdepartementet og sikkerhetstjenesten FSB.

Ingusjetia grenser til Tsjetsjenia, der separatister har kjempet to kriger mot det russiske militæret. Regionen er svært urolig, og det meldes stadig om angrep mot lokale myndigheter og soldater, samt om aksjoner mot opprørere.

Myndighetene legger skylden på ytterliggående islamister.

Mandagens angrep anses som et hardt slag mot russiske sentralmyndigheters forsøk på å bevare kontrollen i det urolige Nord-Kaukasus. (©NTB)

Personvernpolicy