– Vi trenger sårt tre poeng

VIKTIG POENG: Viking og Trond Erik Bertelsen tok et viktig poeng hjemme mot Brann søndag kveld, men de blå sliter stadig tungt med å vinne på hjemmebane. Foto: Scanpix.
VIKTIG POENG: Viking og Trond Erik Bertelsen tok et viktig poeng hjemme mot Brann søndag kveld, men de blå sliter stadig tungt med å vinne på hjemmebane. Foto: Scanpix.

<pSeieren lar vente på seg på hjemmebane for Viking. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Viking har ikke vunnet på hjemmebane siden 5. mai, da mot bunnlaget Bodø/Glimt. Etter åtte spilte kamper på eget gress inneværende sesong har Uwe Röslers lag kun tatt ni av 24 mulige poeng. Søndag ble det 1-1 mot Brann.

Landslagsback Trond Erik Bertelsen mener laget nå må begynne å vinne hjemme i Stavanger dersom laget skal ha ambisjoner om en plassering høyt oppe på tabellen.

– Vi er ikke fornøyde med ett poeng. Vi trenger sårt tre poeng på hjemmebane, og det er bittert at vi ikke tar dem mot Brann. Jeg synes ikke de skaper så mye og vi kunne godt ha vunnet, sier målscorer Trond Erik Bertelsen til ABC Nyheter.

LES OGSÅ: Viktig Viking-poeng

– Må ta ansvar

Bertelsen scoret sitt første seriemål for laget for Stavanger i kveldskampen i går kveld, og scoringen var av det pene slaget da han smalt til fra rundt 25 meter.

Men det bryr ikke han seg nevneverdig om.

– Vi må begynne å ta flere poeng hjemme, men vi scorer for lite mål. Vi har et ungt lag og vi må bare begynne å brette opp ermene og ta ansvar. Det følte jeg at vi gjorde litt i denne kampen. Gjør vi det alle sammen videre er vi et veldig godt lag, sier han.

– Gjort noe riktig

Etter det mye omtalte cuptapet mot Bryne forrige uke var det imidlertid uhyre viktig for de blå å ikke gå av banen med et nytt tap i sekken søndag.

– Cupkampen var mange slag i trynet for oss og jeg vet ikke helt hva som skjedde der. Bryne var rævva dårlige og vi var enda verre. Men jeg føler at vi har klart å riste av oss den kampen og det at publikum var med oss gjennom hele kampen i dag sier vel at vi har gjort noe riktig, sier Bertelsen.

– Katastrofe med tap

Midtbanespiller André Danielsen var også opptatt av viktigheten av å unngå tap rett etter Bryne-fadesen.

– Det hadde vært en katastrofe om det hadde blitt tap her i dag. Det er en enorm forskjell med uavgjort, men vi skulle gjerne vunnet, sier han.

– Har dere i spillergruppen blitt stresset av alt maset siden Bryne-kampen?

– Jeg har i hvert fall ikke stresset. Jeg har tapt mot dem i cupen før og kampen mot Brann var like viktig. Vi må bare se framover og stå på videre i de neste kampene mot Tromsø og Odd, sier han målbevisst.

– Fortsatt med

I den røde leiren var man ikke helt fornøyd med 1-1 i Stavanger.

– Vi er verken fornøyd eller misfornøyd. Det er vel det som kalles avgjort, ler Jan Gunnar Solli til ABC Nyheter.

Han mener Brann henger godt med i tetsjiktet i Eliteserien etter nesten halvspilt sesong.

– Alle snakker om at dersom vi hadde vunnet så hadde vi vært med helt der oppe, men med ett poeng i kampen og seier mot Aalesund i neste så er vi fortsatt med helt der framme, sier han.

Personvernpolicy