Viktig Viking-poeng

<span style="border-collapse: separate; color: #000000; font-family: 'times new roman'; font-size: 16px; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; line-height: normal; orphans: 2; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px" class="Apple-style-span"><span style="border-collapse: collapse; color: #333333; font-family: verdana; font-size: 11px" class="Apple-style-span">Branns kepeer Håkon Opdal og Olafur Örn Bjarnason mot Vikings Peter Ijeh (th) under eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Brann på Viking stadion i Stavanger søndag kveld. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX</span></span>
Branns kepeer Håkon Opdal og Olafur Örn Bjarnason mot Vikings Peter Ijeh (th) under eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Brann på Viking stadion i Stavanger søndag kveld. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX

<pViking unngikk nytt tap med sen utlikning mot Brann i vestlandsderbyet. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VIKING STADION (ABC Nyheter): Viking-Brann 1-1:

Det ble poengdeling og 1-1 mellom Viking og Brann i det flotte sommerværet i Stavanger søndag kveld.

Brann tok ledelsen tidlig i andre omgang ved Kristjan Örn Sigurdsson, da den islandske stopperen kom høyest på et frispark og headet ballen utagbart i nettet bak Thomas Myhre. Viking fikk sin utlikning etter 80 spilte minutter ved Trond Erik Bertelsen på et langskudd som Håkon Opdal burde reddet.

Dermed endte det med ett poeng i derbyet for Viking etter en turbulent uke hvor de røk på hodet ut av cupen mot Bryne.

Uenige trenere

– Det var en jevn match uten de helt store målsjansene. Vi som har et rødt hjerte mener vel gjerne at vi kunne fortjent en seier, men dersom vi vinner hjemme og får uavgjort borte så er vi med, sier Brann-trener Steinar Nilsen til ABC Nyheter.

Viking-sjef Uwe Rösler var av en annen oppfatning.

– Det er ikke nok med 1-1. Jeg synes vi dominerer kampen i første omgang, men vi har ikke nok trøkk i boksen. I andre omgang mister vi momentumet i starten, men etter målet deres så er det enveiskjøring, sier han.

Sang for Mjelde

Brann-fansen koste seg med å synge navnet til gamle-trener Mons Ivar Mjelde i starten av kampen ettersom han nå er sjef på Jæren, og sendte Uwe Röslers mannskap ut av NM på onsdag.

Men det var Viking som hadde det meste av initiativet i starten av oppgjøret ute på gressmatten. Det resulterte i den første gode muligheten etter 12 minutter da Peter Ijeh testet Håkon Opdal fra skrått hold. Oddingen reddet til en corner som etter mye klabb og babb sendte Erik Huseklepp på løp fra egen halvdel. Spissen tok det lange løpet med ball og befant seg til slutt alene med Thomas Myhre, men avslutningen gikk utenfor mål.

Lite oppfinnsomt

Det var en underholdende start på kampen i slaget om vestlandet, men så dabbet det kraftig av. Selv om begge lag spilte seg fram til flere hjørnespark og var raske med å sette i gang spill mot motstanderens målgård, var presisjonen for liten i de avgjørende øyeblikkene. Det var i det hele tatt lite oppfinnsomhet å spore.

Det prøvde André Danielsen å gjøre noe med etter 37 minutter da han la et glimrende innlegg mot bakerste stolpe, men Olafur Örn Bjarnason fikk med nød og neppe klarert.

Etter ett minutts tillegg gikk lagene til pause, og det var en første omgang som ikke genererte de helt store sjansene, og hvor Brann lå lavt og prøvde å kjøre kontringer.

Brann i ledelsen

Det ble også en rolig start på den andre omgangen, og mye av spillet foregikk på midtbanen de første minuttene.

Det endret seg imidlertid da Brann tok ledelsen etter 54 minutter. Et frispark fra midten av Vikings banehalvdel ble svingt innover i feltet hvor Kristjan Örn Sigurdsson raget høyest, og stanget ballen i mål til 1-0 for bergenserne.

Etter scoringen prøvde Viking å kvittere, men diverse oppspill ble for upresise til at de skapte det helt store. Noen forsøk var det imidlertid, som da Branns Rodolph Austin beinet en farlig ball høyt til værs, og Håkon Opdal måtte slå til corner. Og da innbytter Vidar Nisja smalt til fra 16 meter, men ballen gikk en liten meter utenfor mål.

Et drøyt kvarter før full tid ropte Brann-trener Steinar Nilsen febrilsk på straffe da Birkir Mar Sævarsson gikk ned i feltet, men dommer Espen Berntsen vinket spillet videre.

Opdal svak på utlikningen

Da kampen gikk inn i de siste ti minuttene satte Viking inn sluttspurten. Først ble en heading fra Peter Ijeh reddet på streken, og like etter kom utlikningen. Trond Erik Bertelsen skjøt fra drøye 20 meter og ballen føk i nettet. Det var en pen avslutning fra langt hold, men skuddet var ikke verre enn at Håkon Opdal kunne tatt det. Noe han selv også innrømmet etter kampslutt.

Med scoringen våknet også publikum i Stavanger, og de øynet håpet om å tukte rødtrøyene helt på tampen. Sokolowski og Nisja hadde brukbare sjanser til å avgjøre kampen for Viking de siste minuttene, men det hele endte 1-1, noe som var et greit resultat.

Personvernpolicy