Tvillingranere tatt - med Google Maps

To voksne karer fulgte etter en fjortenåring, og ranet ham kort tid etter at dette bildet ble tatt av en av Googles kartleggingsbiler. Faksimile: Google Maps
To voksne karer fulgte etter en fjortenåring, og ranet ham kort tid etter at dette bildet ble tatt av en av Googles kartleggingsbiler. Faksimile: Google Maps

<pAvslørt av kompromitterende bilde på ny tjeneste.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et 24-årig tvillingpar fra den nederlandske byen Groningen ble fredag arrestert og siktet etter et grovt ran av en 14 år gammel gutt, skriver nyhetsbyrået AP via CBS News.

De to ble pågrepet etter at gutten fant et bilde av seg selv på Google Maps, med de to mennene han antok var ranerne etter seg.

Tar bilder av hele verdens gater

Google Maps har nemlig startet tjenesten Street View, som etterhvert skal kunne vise de fleste byer i verden på gatenivå. For å opprette denne tjenesten sender de ut spesialutrustede kamerabiler for å ta panoramabilder fra byenes gater.

(Saken fortsetter under kartvinduet)


Vis større kart

Tok penger og mobil

Gutten forklarte til politiet at to menn dro ham av sykkelen og ranet ham for mobiltelefonen og 165 euro, rundt 1500 kroner.

Ranet skjedde i september i fjor, og politiet sto lenge uten spor i saken. Men i mars ringte gutten tilbake til politiet. Da hadde han selv kommet over et bilde fra gata der han ble ranet, og det viste seg at de to mennene som følger etter ham også er de han mener ranet ham.

Fikk usladdete bilder fra Google

Ettersom Google Maps bruker programvare som skjuler folks ansikter måtte politiet be selskapet om en usladdet versjon av bildet - noe de etterhvert fikk. En ransetterforsker gjenkjente umiddelbart et velkjent og beryktet brødrepar fra Groningen.

Talsmann Paul Groningen sier til AP at det trolig er første gang noen er blitt gjenkjent og arrestert ved hjelp av Street Maps.

- For oss er dette unikt, sier han til AP.

Tjenesten Street Maps er ikke helt uproblematisk. Ved hjelp av rullende kameraer kartlegger de nå verdens byer gradvis, og det er ikke alle som er like begeistret for å ende på karttjenestens nettsider, til tross for sladding av ansiktene.

Personvernpolicy