To røde - og tap

Magne Hoseth feirer scoringen for Molde søndag. Laget gjenvant sølvplassen med 2-0-seier over ni Fredrikstad-spillere. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, SCANPIX

<pIngen god dag for FFK i Molde.</p

To spillere utvist, keeperen skadd og 0-2 tap for Molde. Marerittet ser ut til å fortsette for et hardt presset Fredrikstad, som i tillegg fikk keeper Lasse Staw skadd.

Fredrikstad-trener Tom Freddy Aune, som har ansvaret for en sykmeldt Anders Grönhagen, medgir at han ikke akkurat har flust av forsvarsspillere å velge mellom nå som både Vidar Martinsen og Ardian Gashi må sone for røde kort.

– Men total krise er det ikke i Fredrikstad. Vi må bare begynne å vinne fotballkamper igjen, så går nok dette bra, sa Aune etter kampen.

Molde er tilbake på sølvplass etter en ny seier, denne gangen uten Makthar Thioune og med en småskadd Mame Diouf på banen bare i siste halvdel av annen omgang.

Molde dominerte fullstendig det første kvarteret og misbrukte to store sjanser de første to minuttene, før José Mota ga Molde ledelsen på en heading etter en presis corner fra banens bestemann, Magne Hoseth. Hoseth la på til 2-0 på straffe da det gjensto et drøyt kvarter av kampen. Straffen kom etter at Fredrikstad-stopper Vidar Martinsen handset på strek og forhindret scoring.

To utvist

– Det var kjedelig, men handsen var en ren refleks. Jeg hev ut en arm for å hindre scoring, sa Martinsen etterpå.

Like etterpå kranglet Ardian Gashi på seg to gule kort i løpet av fem minutter og måtte gå i dusjen. Dermed avsluttet Fredrikstad kampen med bare ni spillere, og var sjanseløse mot et Molde-lag som kunne konsentrere seg om å ro poengene sikkert i land.

Synd for Fredrikstad som hadde taket på banespillet den første halvtimen av annen omgang, og som var mer aggressive enn Molde-spillerne i den perioden.

Holder kontakten

– Det ble ikke noen stor fotballkamp fra vår side, men vi er glade for poengene, sa Molde-trener Kjell Jonevret.

Molde har fortsatt noenlunde kontakt med serieleder Rosenborg, uten at Jonevret ser den store muligheten til å lure gullet fra trønderne. Men samtidig sier han at helt umulig er det ikke.

– I dag er jeg er fornøyd med at Mota scoret mål, og jeg er også tilfreds med at vi har både Mame Diouf og Makthar Thioune klar mot Lillestrøm kommende torsdag, sa Jonevret. (©NTB)