Londons flamingokyllinger har fått rosa-fobi

<p>SÅNN JA: Slik skal det gjøres. Illustrasjonfoto: <a href="http://www.flickr.com/photos/mdpettitt/2681255240/">flickr/mdpettitt</a></p>
SÅNN JA: Slik skal det gjøres. Illustrasjonfoto: flickr/mdpettitt

<pForeldreløse fugleunger frykter fôring.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

London Zoos dyrepassere har en stri tørn med å fôre opp to 32 dager gamle flamingo-unger, melder den seriøse britiske avisa The Telegraph.

De to, døpt Little og Large etter størrelsen, er nemlig livredde for fargen rosa. Ettersom de ikke har foreldre på plass har personalet forsøkt å fôre opp den minste av de to, Little.

- Vi har forsøkt å oppmuntre ham til å spise ved å bruke en hånddukke som ser ut som en voksen flamingo, men uheldigvis har han utviklet en dyp frykt for den, sier Alison Brown, en av fuglepasserne i parken.

Babyflamingoer får sin rosafarge ved rundt ett års alder, så de er ikke redd for seg selv eller hverandre, i det minste ikke ennå, men de holdes atskilt fra de andre flamingoene.

Det skal ikke være fare på ferde ennå for Litlle, selv om han har problemer med fôringen. Flamingokyllinger kan bruke 45 dager før de får etablert et spisemønster.

Fra fødselen har de to fått en blanding av reker og makrell, med ekstra vitaminer og mineraler, men Large har nå gått over til den samme maten de voksne flamingoene spiser. Det er enkelt nok pellets med de samme næringsstoffene.

Personvernpolicy