Mousavi: - Jeg er rede til å bli martyr

<pVil ofre livet for nyvalg.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Irans beseirede presidentkandidat Mir Hossein Mousavi sier at han er parat til å betale med sitt liv i kampen for å få det omstridte valget annullert.

Mousavi kom med uttalelsen i en offentlig tale som han holdt sørvest i Teheran lørdag. Da sa han at han vil fortsette kampen, sier en som var til stede under talen, som ønsker å være anonym, til Reuters.

Ifølge øyenvitnet kan det virke som om Mousavi forventer at myndighetene vil forsøke å bli kvitt ham, og i talen ba han sine tilhengere om å starte en landsomfattende streik dersom han blir arrestert.

Den tidligere statsministeren kom lørdag også med skarp kritikk av uttalelsene til landets øverste leder ayatolla Khamenei fredag, der han stilte seg helt og holdent bak den tilsynelatende vinneren av presidentvalget, Mahmoud Ahmadinejad.

I et åpent brev til Irans øverste ledelse hevder Mousavi at valget sist helg var preget av juks, og at valgfusket var planlagt i månedsvis før valget.

- Disse irriterende forholdsreglene (valgjukset) ble planlagt mange måneder i forkant av valget, skriver Mousavi i brevet, som han lørdag la ut på sine hjemmesider. (©NTB)

Personvernpolicy