Ber menn være bedre fedre

USAs president Barack Obama har i flere år engasjert seg i forbindelse med farsdagen i USA. Fredag diskuterte han farsrollen under en sammenkomst i Det hvite hus. Foto: REUTERS / Larry Downing / SCANPIX
USAs president Barack Obama har i flere år engasjert seg i forbindelse med farsdagen i USA. Fredag diskuterte han farsrollen under en sammenkomst i Det hvite hus. Foto: REUTERS / Larry Downing / SCANPIX

<pBortsatt fra en basketball, navnet og store ambisjoner, var det lite Barack Obama fikk fra sin far. Nå gir han råd om hvordan amerikanske menn bør takle rollen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forbindelse med farsdag i USA har USAs president Barack Obama gitt flere intervjuer. Og det er ikke første gang han ønsker å snakke om betydningen av å være en god far.

Obama sier at han har forstått hvor viktig farsfiguren er ettersom han vokste opp uten sin egen far til stede, slik om lag 24 millioner andre amerikanere gjør i dag.

– Jeg ønsker ikke å bli en slik far som jeg selv hadde, uttaler Obama til en venn i en ny bok om ham.

Barack Hussein Obama senior døde i en ulykke da Obama var 21 år gammel. Men før det var han knapt til stede i Obamas liv.

Forlot familien

Da Obama senior kom til USA som student og ble kjæreste med, Ann Dunham, Obamas mor, hadde han allerede etterlatt seg en familie i Kenya. Da Obama var to år, forlot han også sin andre hustru, fant en ny og reiste tilbake til Afrika med henne.

Både i 2007, 2008 og 2009 kom Obama med uttalelser om hva det vil si å være en god far.

– Vi må tre ut av våre egne hoder og stille oss inn. Vi må skru av TV og begynne å snakke med barna våre, lytte til dem og forstå hva som foregår i livene deres, sier Obama i forbindelse med årets farsdag.

– Mange feil

Men han ser ikke seg selv som perfekt. Det er umulig for enhver politiker.

– Jeg vet jeg har vært en ufullkommen far, skriver han i magasinet Sunday’s Parade.

– Jeg vet jeg har gjort feil. Jeg har mistet tellingen med alle gangene i årenes løp da krav i arbeidet har tatt meg bort fra pliktene jeg har som far, sier han. (©NTB)

Personvernpolicy