Mange problemer med Airbus-fartsmålere

Rester av det styrtede Air France-flyet ble brakt i land i Recife i Brasil fredag. I en intern rapport som selskapet har utarbeidet, går det fram at Air France sine Airbus-maskiner har hatt problemer med is i fartsmålerne minst ni ganger. Foto: REUTERS / Alexandre Severo / SCANPIX
Rester av det styrtede Air France-flyet ble brakt i land i Recife i Brasil fredag. I en intern rapport som selskapet har utarbeidet, går det fram at Air France sine Airbus-maskiner har hatt problemer med is i fartsmålerne minst ni ganger. Foto: REUTERS / Alexandre Severo / SCANPIX

<pFartsmålerne til Air France sine Airbus-maskiner har i minst ni tilfeller fått problemer på grunn av is, ifølge en intern rapport.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Airbus antar at problemene har hatt sammenheng med iskrystaller inne i fartsmålerne. I minst ett tilfelle ble en måler satt ut av spill for en periode, heter det i Air France-rapporten som nyhetsbyrået AFP har fått tilgang til.

Granskningen av ulykken hvor et Air France-flyet med 228 mennesker om bord styrtet i Atlanterhavet, har blant annet dreid seg om motstridende data fra flyets fartsmålere.

Franske etterforskere understreker imidlertid at det fortsatt ikke er bevist at ulykken hadde sammenheng med feilaktige fartsmålinger. (©NTB)

Personvernpolicy