– Protestene fortsetter i Iran

Irans president Mahmoud Ahmadinejad opplevde fredag å få full støtte av landets øverste leder, ayatolla Ali Khamenei. Her lytter han til Khameneis tale under fredagsbønnen på Universitetet i Teheran sammen med leder av nasjonalforsamlingen, Ali Larijani (t.v.). Larijani har tidligere vært kritisk til Ahmadinejad. Foto: REUTERS/SCANPIX
Irans president Mahmoud Ahmadinejad opplevde fredag å få full støtte av landets øverste leder, ayatolla Ali Khamenei. Her lytter han til Khameneis tale under fredagsbønnen på Universitetet i Teheran sammen med leder av nasjonalforsamlingen, Ali Larijani (t.v.). Larijani har tidligere vært kritisk til Ahmadinejad. Foto: REUTERS/SCANPIX

<pOpposisjonen i Iran vil gjennomføre en planlagt demonstrasjon i Teheran lørdag, ifølge en medarbeider til Mehdi Karoubi, en av de tre tapende presidentkandidatene.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg har ikke hørt noe om at demonstrasjonen er avlyst, sier kilden, som ønsker å være anonym.

Demonstrasjonen er planlagt å finne sted på Enghelab-plassen i Teheran klokka 16.00 lokal tid (13.30 norsk tid). Den blir organisert av Karoubis tilhengere og en reformvennlig gruppe kalt Forsamling for stridende geistlige.

Irans øverste leder Ali Khamenei ba fredag om en slutt på alle demonstrasjoner, og sa at opposisjonen måtte bære konsekvensene hvis den ikke slutter å protestere.

Lørdag er de tre tapende presidentkandidatene innkalt til det mektige Vokterrådet for å diskutere klagene de har levert inn om valgfusk.

Den mest kjente av de tapende presidentkandidatene, Mir Hossein Mousavi, har ikke kommet med noen uttalelser etter Khameneis tale. (©NTB)

Personvernpolicy