Rosenborg rykker ifra

Rosenborgs Trond Olsen og lagkameratene jubler for scoring i 3-0-seieren mot Aalesund lørdag. RBK har nå ti poengs luke på tabelltopp. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, SCANPIX

<pRosenborg banket Aalesund 3-0 på bortebane. </p

Serielederen har for alvor skaffet seg en solid luke på tabelltopp.

– Jeg er meget fornøyd med seieren. Dette var årets første ordentlige test på hvor god spillerstallen vår er. Til kampen manglet vi fem A-lagsspillere og vant 3-0. Det er klart godkjent, sier Erik Hamrén til NTB.

Rosenborg dominerte kampen igjennom og fikk tidlig betalt for offensivt spill. Etter ni minutter satte Didier Konan Ya ballen i det lengste hjørnet, forbi en utspilt Aalesund-keeper Anders Lindegaard.

Elleve minutter senere økte RBK ledelsen til 2-0 etter at Trond Olsen driblet seg gjennom et passivt Aalesund-forsvar og skjøt ballen i mål.

– De to første målene var helt avgjørende for kampbildet. At vi scoret på nytt i annen omgangen sikret seieren. Det er bra at vi scorer mye mål for tiden, mener den svenske RBK-treneren.

Utover i første omgangen forsøkte hjemmelaget å øke presset, men Rosenborg ble aldri direkte truet.

Toppscorer Prica

Også i annen omgang var gjestene fra Trondheim det førende laget og kom til flere målsjanser. Spesielt Rade Prica var farlig nær nettsus gjentatte ganger.

Men svensken skulle få sitt sjuende mål så langt i eliteserien. I det 76. minutt slo Prica inn 3-0 i åpent mål etter en utmerket pasning fra innbytter Kjell Rune Sellin. Dermed er Prica toppscorer i eliteserien sammen med Starts Bernt Hulsker.

– Håpløse baklengsmål

Aalesund måtte konstatere sitt annet hjemmetap på rad. Trener Kjetil Rekdal var oppgitt over at laget hans ikke kunne gi Rosenborg hardere kamp om poengene.

– Vi visste at dette ville bli en vanskelig kamp. Men det er skuffende at vi slipper inn så håpløse mål, sier Rekdal, som håper Aalesund kan reise seg i neste oppgjør mot Brann borte.

Med muligheter for poeng utenfor rekkevidde, lot Rekdal tidens yngste eliteseriedebutant få slippe til på tampen av kampen. Sverre Økland, som fredag fylte 16 år, fikk smake noen minutter toppfotball.

Rosenborg ligger på tabelltopp med 32 poeng og leder for øyeblikket med hele ti poeng ned til lag nummer to.

Molde kan søndag redusere RBK-ledelsen til sju poeng med seier over Fredrikstad. (©NTB)