Vålerenga på sølvplass

Bengt Sæternes nikker inn det første av målene som ga Vålerenga 2-0-seier over Sandefjord og sølvplass i eliteserien. Foto: Kyrre Lien/SCANPIX

<pSlo Sandefjord 2-0 lørdag.</p

Vålerenga slo Sandefjord 2-0 på bortebane lørdag. Scoringer av Bengt Sæternes og Moa sørget for å føre Oslo-klubben til sølvplass i eliteserien.
Vålerenga vant fortjent i en ellers sjansefattig kamp mot Sandefjord. Dermed klarte ikke hjemmelaget å bedre en begredelig statistikk, og står fortsatt uten seirer mot Vålerenga på totalt 14 kamper.
Svært lite skjedde i første omgang før Bengt Sæternes kontant headet inn 1-0 for Vålerenga etter 37 minutters spill. Mos, som bare hadde vært på banen i sju minutter, gjorde forarbeidet med et godt innlegg fra dødlinjen mot bakre stolpe.
Sandefjord yppet seg utover i annen omgang. I det 75. minutt var Malick Mane nær nettkjenning for hjemmelaget.
Rett etterpå kontret Vålerenga hurtig, og Sæternes satte tilsynelatende inn sitt 100. mål i eliteserien. Men målet ble annullert for en hårfin offside.
Vålerenga ble til slutt for sterke for Sandefjord. Ett minutt før full tid skjøt Moa inn 2-0 med et praktfullt mål fra 19 meter opp i venstre kryss.
Oslo-klubben overnatter på 2.-plass på tabellen, foran Molde takket være bedre målforskjell. (©NTB)