Støre fordømmer ministerdrap i Somalia

<pSikkerhetsminister drept torsdag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenriksminister Jonas Gahr Støre fordømmer selvmordsangrepet som tok livet av Somalias sikkerhetsminister torsdag.


Sikkerhetsminister Omar Hashi Aden og minst 19 andre personer ble drept da en bilbombe eksploderte utenfor et hotell i Baladwayne, nær grensen til Etiopia. Norges utenriksminister, Jonas Gahr Støre, fordømmer det han betegner som en forkastelig handling.


- Norge tar avstand fra denne brutale handlingen. Det er et forkastelig forsøk på å undergrave fredsprosessen i Somalia. Jeg oppfordrer på nytt alle somaliere som ønsker fred i landet, til å ta avstand fra voldelige metoder, og støtte den FN-ledede Djibouti-prosessen, sier Støre i en pressemelding fredag.


Den islamistiske opprørsgruppa al Shabaab har tatt på seg ansvaret for angrepet.


Aden er den mest sentrale politikeren som er drept i Somalia etter at islamistiske opprørere trappet opp kampen mot regjeringen 7. mai. Onsdag ble også politisjefen i Mogadishu drept i et angrep, og flere titalls sivile er drept de siste dagene. (©NTB)

Personvernpolicy