Seks til sykehus etter hurtigbåtkrasj

<pFem passasjerer og en av mannskapet ble brakt til sykehus etter at hurtigbåten Tiderose fredag morgen krasjet inn i kaia i Vestnes sentrum i Møre og Romsdal.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge politiet ble ingen av passasjerene alvorlig skadd. Ut fra tilbakemeldingen politiet har fått fra sykehuset, var maskinisten om bord den som var hardest skadd. Han måtte sy seks sting i panna.

Operasjonsleder Arild Reite ved Sunnmøre politidistrikt sier til NTB at det rutinemessig ble tatt alkosjekk av kapteinen, men at det ikke er mistanke om promille.

– Teknisk svikt

Uhellet skjedde klokken 7.45 om morgenen da hurtigbåten var på vei fra Vikebukt til Vestnes sentrum med 40-50 passasjerer om bord. Kapteinen har forklart sammenstøtet med teknisk svikt i hurtigbåtens manøvreringssystem.

Kommunikasjonsdirektør Arild Sondre Sekse i Tide ASA, som betjener hurtigbåtsambandet mellom Vestnes og Molde, opplyser til NTB at farten ikke var spesielt stor, men at det likevel ble en nokså hard bråstopp mot kaia.

Etter sammenstøtet tok kapteinen om bord nye passasjerer før han fortsatte turen over Romsdalsfjorden til Molde med 57 passasjerer, inkludert de som var skadd. Ifølge Sekse var været godt og hurtigbåten ble manøvrert med et reservesystem. Overfarten gikk bra og i Molde ble de skadde sendt i drosjer til sykehuset.

Må utbedres

Sjøfartsdirektoratet var fredag om bord i Tiderose.

– Det ble fastslått at styringssystemet om bord er ustabilt og det ble gitt pålegg om utbedring, opplyser informasjonsrådgiver Bente Amandusen i Sjøfartsdirektoratet til NTB.

I mellomtiden er Tiderose erstattet av en annen hurtigbåt, Nordic Lady.

Havariinspektør John Wilsgaard i Havarikommisjonen for transport opplyser til NTB at kommisjonen har hentet inn nødvendige opplysninger fra politiet og Sjøfartsdirektoratet.

– Ettersom personskadene og skadene på fartøyet er begrenset, kommer vi ikke til å gå dypere inn i denne saken, sier Wilsgaard. (©NTB)

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy