Gjendiktet hiphop-bibel

Gjendiktet hiphop-bibel
Gjendiktet hiphop-bibel
Artikkelen fortsetter under annonsen

<p- Elling fra «Gatas Parlament» er Norges beste rapper, erklærer Elling Borgensrud i ny ungdomsbok.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En norsk utgave av Thomas Fröhlings «Kong Steves selvlysende hiphop-bibel» er nå klar, gjendiktet til norsk av Elling Borgersrud fra gruppa «Gatas Parlament».

Elling Borgensrud har gjendiktet hiphop-bibel. (Foto: www.gatasp.no/Rune Bendiksen)Elling Borgensrud har gjendiktet hiphop-bibel. (Foto: www.gatasp.no/Rune Bendiksen)

I boka møter vi 14-årige Steve (det uttales Steve, som rimer på Teve. Ikke Steve, rimer på liv), som drømmer om å bli kongen av hiphop. Utgivelsen fikk god mottagelse i Sverige da den kom ut i fjor sommer.

- Å gjendikte boka har vært både morsomt og interessant. Jeg har skrevet raptekstene helt på nytt ettersom det var veldig mange hiphop-referanser til svenske artister som folk ikke kjenner, sier Elling til ABC Nyheter.

Største rapperen på Holmlia

Elling har valgt å legge historien om Steve til Holmlia utenfor Oslo.

- Handlingen i boka er opprinnelig fra Salem utenfor Stockholm og det ligner litt på Holmlia, ettersom det er en bydel med dårlig rykte som er fin og grønn. Det er imidlertid store forskjeller ettersom det ikke er noen rappere som kommer fra Salem, men mange rappere fra Holmlia. Dermed blir det mer skrytete å si at man er den største rapperen på Holmlia i forhold til å være den største rapperen på Salem, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norges beste rapper!

«Steve» fyller notatblokka med hiphop-tekster, og håper at en dyr mikrofon skal bli nøkkelen til hjertet til Helene i 8C og samtidig få ham ut av skyggene i drabantbyen. Han holder hiphopskole underveis - med gode tips om både tekster, rimordbøker, sampling, battling og framføring. «Gatas Parlament» figurerer selv i handlingen. I boka omtaler Elling seg selv som det fremste innen norsk rap.

- Jeg fant ingen grunn til ikke å si i boka at jeg er Norges beste rapper. Alternativet ville jo være å si at det er noen andre som er Norges beste rapper. Elling fra Gatas Parlament er Norges beste rapper, utbryter han fornøyd.

I anledning bokutgivelsen har Elling Borgersrud spesialkomponert flere låter fra boka. Elling har nemlig funnet «Kong Steve» på Holmlia, i egen person. Hør eksempel på det 14 år gamle rappetalentet ved å klikke på bildet øverst i saken eller sjekk ut profilen hans på hiphop-nettstedet Kingsize.