Storsvindler ga opp, meldte seg selv

<pTexas-milliardæren Allen Stanford har meldt seg for amerikansk politi, og vil bli framstilt for varetektsfengsel fredag. Han er siktet for å ha lurt investorer for 8 milliarder dollar.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 59 år gamle golf- og cricketpromotøren overga seg til FBI i Virginia torsdag, og vil bli framstilt for en føderal domstol i Richmond fredag

Fram til torsdag bodde Stanford hos kjæresten sin i Fredericksburg sør for Washington, opplyser hans advokat Dick DeGuerin.

Stanford og to av hans medarbeidere anklages for å ha drevet en såkalt Ponzi-plan ved hjelp av en bank i Antigua. De skal ha svindlet til seg 8 milliarder dollar, eller over 51 milliarder kroner, ved å selge av påståtte verdifulle høyrisikoobligasjoner.

Lurte golfstjerner

Bedrageriet blir sammenlignet med det som finansmannen Bernard Madoff har gjort, om enn i mindre skala.

Blant Stanfords ofre er den svenske golfstjernen Henrik Stenson, som i fjor sommer skrev under på en treårig sponsoravtale med Stanford Financial. Han ble også rekruttert til å bli Stanfords «europeiske ambassadør». Stenson risikerer å tape mange millioner kroner.

Blant andre golfstjerner som har blitt lurt av Stanford, er Camillo Villegas og Vijay Singh.

Sponset Tiger Woods

Stanford har også sponset Tiger Woods’ veldedighetsstiftelse, og fotballstjernen Michael Owen har blitt hyret som reklameplakat for Texas-milliardæren.

I begynnelsen av april ga Stanford et intervju i TV-kanalen ABC. Der gråt han, og nektet for at prosjektene hans bare var en bløff. (©NTB)

Personvernpolicy