Start tapte etter straffedrama

<pStart er som femte eliteserielag ut av cupen etter at det ble tap 15-16 i straffesparkkonkurransen hjemme for Løv-Ham i 3. runde torsdag.</p

Straffesparkkonkurransen ble en lang affære, sannsynligvis en av de lengste i cupens historie.

Jesper Mathisen bommet på sin straffe nummer to, og da Fredrik Haugen scoret på sin andre var overraskelsen et faktum. Lillebroren i Bergen tok seg videre til 4. runde.

Mathisen kom inn i kampen etter 15 spilte minutter og var også uheldig i ordinær spilletid. Han scoret et selvmål 20 minutter ut i 2. omgang som gjorde at Løv-Ham reduserte til 1-2. Kim Rune Hellesund utlignet til 2-2 to minutter senere. Den stillingen sto seg ut både de normale 90 minutter, samt de 30 ekstra som kom i ekstraomgangene.

Ungguttene Espen Børufsen og Mads Stokkelien hadde sendt Start i ledelsen.

Start kunne ha avgjort på overtid etter ordinær spilletid. 91 minutter var spilt da de ble tildelt et heldig straffespark av dommer Svein-Erik Edvartsen. Men Cristiano Bolanos’ straffe ble mesterlig reddet av Kim Deinoff.

Den redningen ble utslagsgivende.

Til slutt var det Løv-Ham som avgjorde bataljen fra krittmerket.

Molde slo Kongsvinger 1-0, mens Fredrikstad slo 2.-divisjonslaget Ranheim 5-3 etter ekstraomganger.

Fotball-NM, 3. runde:

Molde – Kongsvinger 1-0, Fredrikstad – Ranheim 5-3 e.o., Start – Løv-Ham 2-2 e.o. (13-14 på straffer).

Spilt onsdag: Alta – Bodø/Glimt 3-0, Asker – Lillestrøm 0-3, Eidsvold Turn – Stabæk 1-2, HamKam – Lyn Oslo 0-2, Nest-Sotra – Brann 2-4, Notodden – Odd Grenland 0-2, Strindheim – Rosenborg 1-7, Tromsø – Hønefoss 4-0, Vålerenga – Ullensaker/Kisa 5-3, Aalesund – Stavanger 2-1, Haugesund – Sogndal 1-2, Mjøndalen – Bærum 3-1, Bryne – Viking 0-0 e.o. (3-2 på straffer). (©NTB)