– De rødgrønne oser av dårlig samvittighet

KAMPLYSTEN: – Når det kommer angrep på angrep fra regjeringspartiene mot Fremskrittspartiet i denne saken, og de unngår å snakke om sin egen politikk, forteller det meg at det oser dårlig samvittighet av dem, sier Frp-leder Siv Jensen. FOTO: Scanpix
KAMPLYSTEN: – Når det kommer angrep på angrep fra regjeringspartiene mot Fremskrittspartiet i denne saken, og de unngår å snakke om sin egen politikk, forteller det meg at det oser dårlig samvittighet av dem, sier Frp-leder Siv Jensen. FOTO: Scanpix

<pDe rødgrønne partiene «oser av dårlig samvittighet» i likelønnssaken, mener Frp-leder Siv Jensen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter fire år i regjering har ikke de rødgrønne partiene klart å få til noen lønnsutjevning i offentlig sektor, ifølge Siv Jensen. I Stortinget torsdag kveld, konkluderte hun med at det oser dårlig samvittighet av de rødgrønne partiene.

– Når det kommer angrep på angrep fra regjeringspartiene mot Fremskrittspartiet i denne saken, og de unngår å snakke om sin egen politikk, forteller det meg at det oser dårlig samvittighet av dem, sa hun.

Frp-lederen fikk ikke støtte fra noen av de andre partiene i Stortinget til sitt forslag om å bruke ekstra offentlige midler for å utjevne lønnsforskjellene mellom menn og kvinner i offentlig sektor – en såkalt kompetansepott. Ingen er imot likelønn, men det er stort sprik i hvilken løsning de forskjellige partiene ønsker.

Frp vil sette inn likelønnsmillioner i kjølvannet av lønnsoppgjøret, mens regjeringspartienes representanter, samt fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys (SV), mener lønnsspørsmål skal tas i tariffoppgjørene.

– Frp nevner ikke likelønn med ett ord i partiprogrammet sitt. Tvert imot argumenterer de imot ved å programfeste at lønnsutjevning ikke er det offentliges oppgave, påpekte Røys. (©NTB)

Personvernpolicy