Varetekt i to uker for Bjerck-siktet

FOTO: Scanpix
FOTO: Scanpix

<pEn 42 år gammel mann er i Oslo tingrett varetektsfengslet i to uker, siktet for drapet på Vegard Bjerck på Skøyen i desember i fjor.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet ba om fire uker med brev- og besøksforbud, men dommeren reduserte tiden med to uker.

Politiet mener Vegard Bjerck ble drept fordi han kom akkurat da den siktede 42-åringen med vilje laget riper i en bil på parkeringsplassen. Den siktede familiefaren ble pågrepet mandag morgen. Siden da har han sittet 15 timer i avhør hos politiet. Han har valgt å forklare seg, også om at han ved flere anledninger skal ha ripet opp biler på gjesteparkeringen i Hofftunet på Skøyen hvor både han og offeret bodde.

Ripingen skal ha skjedd i irritasjon over en som gjentatte ganger plasserte bilen sin på en slik måte at to plasser ble okkupert på den ellers overfylte gjesteparkeringen. Politiet mener at den aktuelle bilen ble skrapet opp den dagen Bjerck ble drept.

– Siktede erkjente først på direkte spørsmål, og på dag to under avhørene, at det var ham som hadde ripet opp biler. Vi mener denne oppførselen er svært spesiell og at det vitner om helt spesielle indre krefter, sier politiadvokat Cecilie Gulnes.

Hun har anført at den sosiale fallhøyden for den vellykkede familiemannen var så stor at han kan ha drept Bjerck da han ble tatt på fersk gjerning i å lage riper. (©NTB)

Personvernpolicy