Bastesen krever millionerstatning

<p>Steinar Bastensen, tidligere stortingsrepresentant for Kystpartiet, vil kreve mellom fire og åtte millioner kroner av Staten for tapte fangstinntekter. FOTO: Scanpix</p>
Steinar Bastensen, tidligere stortingsrepresentant for Kystpartiet, vil kreve mellom fire og åtte millioner kroner av Staten for tapte fangstinntekter. FOTO: Scanpix

<pTidligere stortingsrepresentant og stifter av Kystpartiet, Steinar Bastesen, har fått tingrettens medhold i å prøve en erstatningssak for retten.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bastesen vil kreve mellom fire og åtte millioner kroner av Staten for tapte fangstinntekter, ifølge Fiskeribladet Fiskaren. Kjernen i saken er om Bastesen tapte rettigheter som fisker i en periode som følge av at han var stortingsrepresentant.

Etter at Bastesens fartøy Morild sank fikk han utskiftningstillatelse for et nytt fartøy med konvensjonelle kvoter for torsk, sei, hyse og sild og i tillegg hval. Bastesen inngikk kontrakt om kjøp av fartøy, men så trakk Fiskeridirektoratet sin egen utskiftningstillatelse tilbake. Grunnen var manglende fiskeriaktivitet. Den manglende aktiviteten hadde sammenheng med at Bastesen satt på Stortinget.

Påstanden er at Bastesen, som følge av feil saksbehandling, har lidt fangsttap med sitt fartøy på mellom fire og åtte millioner kroner.

Fiskeridepartementet krevde at denne saken måtte avvises, men Oslo tingrett har bestemt at saken skal fremmes for retten.

Bastesens advokat, Trond S. Paulsen, er glad for tingrettens kjennelse. Han er derimot undrende til ekstrarunden som er foretatt i sakens anledning. (©NTB)

Personvernpolicy