Slik ser grevlingen ut

Øystein Dolmen har tegnet den kjente grevlingen i taket. Men det er slett ikke første gang han har gjort det. Illustrasjon: Øystein Dolmen.
Øystein Dolmen har tegnet den kjente grevlingen i taket. Men det er slett ikke første gang han har gjort det. Illustrasjon: Øystein Dolmen.

<pØystein Dolmen har tegnet Norges mest kjente grevling. Ifølge flere aviser er det første gang grevlingen ser dagens lys. Det er feil.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Her er den ferske tegningen av Knutsen og Ludvigsens kjente grevling. Ill: Øystein Dolmen.Her er den ferske tegningen av Knutsen og Ludvigsens kjente grevling. Ill: Øystein Dolmen.

Grevlingen i taket til Knutsen og Ludvigsens må sies å være Norges mest kjente grevling.

Nå har Øystein Dolmen tegnet grevlingen i forbindelse med utgivelsen av barneboka «Bestemors eventyrbok om dyr».

Ifølge Juritzen Forlag som gir ut boka er det første gang grevlingen i tunnelen ser dagens lys. Meldingen ble i går bragt videre av NTB og publisert i flere aviser.

Meldingen er imildertid ikke riktig.

Ikke første gang

Grevlingtegner og Mr Knutsen himself, Øystein Dolmen, innrømmer overfor ABC Nyheter at den omtalte grevlingen har stukket snuten fram både en og to ganger tidligere.

– Ja, denne grevlingen har faktisk vært tegnet før. Ikke så mange ganger, riktignok, men den er i hvert fall med på CD-omslagene til Knutsen & Ludvigsens Beste og Knutsen & Ludvigsens Verste.

Gammel kjenning

Dolmen forteller at han nok burde ha følt et visst forventingspress når han skulle illustrere Norges mest kjente grevling. Men slik ble det ikke.

– Nei, siden grevlingen har vært en god kjenning siden 1974 så var faktisk det største problemet å få den til å sitte stille mens jeg tegnet.

Men grevlingen har også vært tegnet før, som på dette coveret her. Klikk på bildene for stor versjon.Men grevlingen har også vært tegnet før, som på dette coveret her. Klikk på bildene for stor versjon.

Boka «Bestemors eventyrbok om dyr» kommer ut i disse dager. Det er bok nummer to i serien, og denne gang handler det altså om dyr.

– Stor ære

Redaktør Elin Prøysen har valgt ut 20 fortellinger og sanger til boken og skriver i en pressemelding at det var en stor ære å få Dolmen til å illustrere boka, og fryktelig gøy endelig å få se den rampete grevlingen.

Boka byr også på gjensyn med TV helten Professor Balthazar og for første gang utgis Anne-Cath. Vestlys fortelling «Taio som ønsket seg en elefant» i bokform.

Les også:

Full juba for Knutsen & Ludvigsen
Alt klart for jubaleum
Høyeste og laveste mannlige tone

Les mer:

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Retrohue her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

Personvernpolicy