Øyenvitne så to ben stikke ut under bilen

En ung syklist ble påkjørt i Slemmestad ike før klokken 12. Skoene til jenta ble funnet 700 meter unna ulykkesstedet.  <font face="Arial" size="2">FOTO:JONNY OLSEN.</font>
En ung syklist ble påkjørt i Slemmestad ike før klokken 12. Skoene til jenta ble funnet 700 meter unna ulykkesstedet.  FOTO:JONNY OLSEN.

<pTenåringsjenta som torsdag formiddag ble påkjørt av en lastebil og deretter slept under en personbil ved Slemmestad i Buskerud er livstruende skadd.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En lastebil kjørte på en 13 år gammel syklist ved Rortunet kjøpesenter i Røyken kommune ved 11.40-tiden torsdag. Jenta var på vei hjem fra skolen, og var i ferd med å krysse veien da ulykken skjedde.

Lastebilen skal ha stått nesten stille før påkjørselen, og den mannlige sjåføren skal ifølge politiet ikke ha merket at han kjørte på noen, skriver TV 2.

Etter påkjørselen skal jenta ha blitt slengt under en personbil, hvor hun ble hengende fast. Sjåføren av bilen, en kvinne, skal ha kjørte 4 kilometer, til sitt hjem i Asker, før hun oppdaget at 13-åringen lå fastklemt under bilen.

– Sjåførene av både lastebilen og personbilen er nå inne til avhør hos politiet. Blodprøver er tatt, og førerkort beslaglagt inntil videre, sier lensmann Erling Arne Meek på en pressekonferanse på Røyken lensmannskontor torsdag ettermiddag.

Et øyenvitne sier overfor vg.no at han så to ben stikke frem under den sorte personbilen.

- Det var kaos i området der, så jeg var ikke helt sikker på om jeg hadde sett rett. Jeg trodde kanskje det var en dårlig spøk fra noen ungdommer som hadde festet en dukke under bilen, sier vedkommende til avisen.

Sjåføren av personbilen er formelt siktet for brudd på veitrafikkloven, men denne siktelsen vurderes fortløpende.

Ifølge politiet var det vitner som meldte fra om påkjørselen.

I en pressemelding ved 14.30-tiden betegner Ullevål universitetssykehus jentas skader som livstruende. Hun har omfattende skader, og er under intensivbehandling. Tilstanden betegnes som stabil. (©NTB)

Personvernpolicy