Brustad-kritikk ender i mistillit

<span style="border-collapse: separate; color: #000000; font-family: 'times new roman'; font-size: 16px; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; line-height: normal; orphans: 2; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px" class="Apple-style-span"><span style="border-collapse: collapse; color: #333333; font-family: verdana; font-size: 11px" class="Apple-style-span">Næringsminister Sylvia Brustad ved ankomst til Stortinget torsdag morgen. Der vil Høyre, Kristelig Folkeparti og Fremskrittspartiet fremme mistillitsforslag mot statsråden for hennes håndtering av den såkalte Aker-saken. Foto: Heiko Junge / SCANPIX</span></span>
Næringsminister Sylvia Brustad ved ankomst til Stortinget torsdag morgen. Der vil Høyre, Kristelig Folkeparti og Fremskrittspartiet fremme mistillitsforslag mot statsråden for hennes håndtering av den såkalte Aker-saken. Foto: Heiko Junge / SCANPIX

<pHøyre, Kristelig Folkeparti og Fremskrittspartiet fremmer mistillitsforslag mot næringsminister Sylvia Brustad (Ap) for hennes håndtering av den såkalte Aker-saken.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På Stortingets nest siste dag før sommeren kulminerte en sak som har preget det politiske Norge helt siden den sprakk i påskeuken. Opposisjonen mener at Brustad kom for sent på banen etter at de omstridte transaksjonene mellom Aker og Aker Solutions ble kjent.

Høyres Per-Kristian Foss har vært en pådriver bak mistillitsforslaget. Han sier at Brustad har opptrådt sterkt kritikkverdig.

Venstre sitter ikke i kontroll- og konstitusjonskomiteen og står dermed formelt sett ikke bak forslaget. Men partileder Lars Sponheim har for lengst gjort det klart at Venstre vil stemme for. Sponheim betegner Aker-saken som den største skandalen i hele fireårsperioden.

Det ligger ikke an til noen overraskelser under voteringen som er ventet tidligst klokken 13. Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) støtter fullt og helt opp om sin næringsminister, og det må regelrett feilstemming til for at det skal bli noe dramatikk rundt utfallet.

Alle de parlamentariske lederne er imidlertid i høy beredskap og passer på sine tropper som er nært sagt fulltallig til stede i Stortinget. (©NTB)

Personvernpolicy