Sivile slaktes ned i Mogadishu

Minst 26 mennesker ble drept som følge av kamper i Mogadishu. Foto: REUTERS / Feisal Omar / SCANPIX
Minst 26 mennesker ble drept som følge av kamper i Mogadishu. Foto: REUTERS / Feisal Omar / SCANPIX

<pFlere titall sivile somaliere er drept i Mogadishu siden onsdag kveld. Minst fem barn er blant ofrene.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ung islamist som kjemper mot regjeringshæren i Mogadishu på patrulje. Foto: ScanpixEn ung islamist som kjemper mot regjeringshæren i Mogadishu på patrulje. Foto: Scanpix

Byens politisjef er også drept, og kveldsbønnen i en lokal moské endte med tragedie da gudshuset ble truffet av en granat.

Granatangrepet skjedde da de troende var på vei ut av moskeen nord i den krigsherjede hovedstaden Mogadishu onsdag kveld

– Det er det frykteligste jeg har sett. Minst 13 ble drept, forteller øyenvitnet Dadir Ali Jes.

De fem barna ble drept da en granat slo ned blant dem sør i Mogadishu. En journalist fra nyhetsbyrået AFP så dem ligge i en blodpøl under en balkong hvor de trolig hadde søkt dekning. Også to voksne skal ha blitt drept da granaten eksploderte.

Snikskytter

I en bydel like ved ble politisjef Ali Said Hassan skutt av en snikskytter da regjeringsstyrker gikk til angrep på opprørere. Tre andre politifolk skal også ha blitt drept i kampene.

– Hassan var en modig tjenestemann som har gjort en enorm innsats for å skape fred. Han ble drept av terrorister, sier en høytstående polititjenestemann som ikke ønsker å bli navngitt.

Kampene fortsatte natt til torsdag, og ifølge øyenvitner ble minst 17 sivile drept da islamistiske opprørere og regjeringsstyrker fortsatte å bombardere hverandre med granater. Kampene foregår ved en politistasjon nord i Mogadishu, som begge parter ønsker kontroll over.

Mange sårede

Ifølge nyhetsbyrået AP er minst 34 mennesker drept siden onsdag. I tillegg er over 100 mennesker såret, opplyser byens ambulansetjeneste. Det er både barn, eldre og kvinner blant de sårede.

Onsdagens kamper begynte da somaliske regjeringsstyrker gikk til aksjon mot en del av Mogadishu som kontrolleres av opprørere. Innbyggerne i hovedstaden la seg i skjul da bomber og granater regnet over byen.

Den siste opptrappingen i Mogadishu har vart siden mai. Om lag 250 mennesker er drept, ifølge BBC.

De siste ukene har situasjonen roet seg noe, men flyktningstrømmen ut av byen har fortsatt fordi mange har fryktet nye kamper. (©NTB)

Personvernpolicy