Gartneribrann kan være påsatt

<pBrannen i Dalene gartneri i Skien kan være påsatt. Politiet vil i løpet av torsdag undersøke opplysninger som går i den retning.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Operasjonsleder Leif Myrtvedt i Telemark politidistrikt opplyser at teknikere vil undersøke brannstedet for å avklare hva som har skjedd.

– Politiet vil torsdag formiddag avhøre aktuelle personer. Vi er også interessert i å komme i kontakt med eventuelle vitner eller andre som kan ha opplysninger om saken, sier Myrtvedt i en pressemelding.

Brannen ble meldt klokken 22.33 onsdag kveld. Brannmannskapene valgte å foreta en kontrollert nedbrenning, som pågikk hele natten. Brannen var svært kraftig, og én person måtte til sykehus for kontroll etter å ha fått røykskader.

På grunn av at det ble oppbevart gassflasker i området og fare for spredning av brannen, valgte politiet å etablere en sikkerhetssone på 300 meter. Fem personer fra nærliggende bygninger ble evakuert. De tilbrakte natten hos familie og på hotell, men alle kunne vende hjem på morgenkvisten.

Brannen i gartneriet i Bjørntvedtveien har trolig startet i kontorbygningen og deretter spredt seg til selve gartneriet. Et tidligere gartneri som lå vegg-i-vegg med det nye, ble også offer for flammene.

Personvernpolicy