Bodø/Glimt og Viking ute av cupen

KRISETID: Per Verner Rønning og Bodø-Glimt ble feid av banen - og cupen - av 1.divisjonslaget Alta onsdag. Også Viking må overvære kampen om kongepokalen fra sidelinjen etter å ha tapt straffesparkdramaet på Jæren. FOTO: Scanpix

<pBodø-Glimt ble feid ut av cupen av Alta, mens Viking ble knelt av lillebror Bryne på Jæren.</p

Jan Tommy Haugli ga Alta ledermålet over Bodø-Glimt like før pause. Han skjøt ballen over Pavel Londak og i mål.

Noen minutter etter pause økte Magnus Andersen til 2-0. Vegard Braaten fastsatte resultatet til 3-0. Begge de siste målene kom etter uoppmerksomt spill av Glimt.

Glimt sliter tungt i eliteserien og har bare 12 poeng på 13 kamper. Målscoren 11-25 er også desidert svakest.

Alta-seieren onsdag var det ikke noe å si på. Kåre Ingebrigtsen har en vrien jobb med å få Glimt ut av sørpa.

Lillebror vant på straffespark

På Jæren sto det 0-0 etter 120 spilte minutter mellom naboene Bryne og Viking. Dermed måtte det straffespark til for å skille duellantene. Ezekiel Bala scoret den avgjørende straffen som gjorde at Bryne vant 3-2.

Thomas Myhre reddet to straffespark for Viking, men det hjalp ikke. Roger Eskeland i Bryne-målet reddet skuddene fra Martin Fillo og Tomasz Sokolowski, mens Ragnvald Soma skjøt sin straffe over mål.

Marius Helle og Christian Gauseth scoret også fra krittmerket for vertene, og sørget for at Vikings cupferd ble kort. Fire eliteserielag er allerede ute av cupen.