Sloss på tribunen

<p><strong>DEMONSTRASJON:</strong> Iranske tilhenger var delt i to da deres eget landslag møtte Sør-Korea i Seoul i dag. Disse støtter opposisjonsleder Mousavi. Også spillerne på banen brukte anledningen til å markere sitt syn på det som skjer i hjemlandet. Flere brukte grønne armbånd - også det til støtte for Mousavi. (Foto: Jung Yeon-Je (AFP) / Lee Jae-Won (Reuters))</p>
DEMONSTRASJON: Iranske tilhenger var delt i to da deres eget landslag møtte Sør-Korea i Seoul i dag. Disse støtter opposisjonsleder Mousavi. Også spillerne på banen brukte anledningen til å markere sitt syn på det som skjer i hjemlandet. Flere brukte grønne armbånd - også det til støtte for Mousavi. (Foto: Jung Yeon-Je (AFP) / Lee Jae-Won (Reuters))

<pDagens VM-kvalifiseringskamp mellom Sør-Korea og Iran ble brukt av de iranske tilhengerne til å markere sin støtte til både presidentkandidat Ahmadinejad og opposisjonsleder Mousavi.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det iranske landslaget spilte en viktig VM-kvalifiseringskamp mot Sør-Korea i Seoul i dag.

Men selve kampen kom etter hvert i skyggen av konfrontasjonene som oppstod blant bortelagets tilhengere på tribunen.

Årsaken til sammenstøtet knyttes til situasjonen som pågår i Iran i dag.

Måtte gripe inn

De iranske supporterne var nærmest delt i to - de som støtter opposisjonsleder og presidentkandidat Mir Hossein Mousavi, og de som støtter den sittende presidenten, Mahmoud Ahmadinejad.

Det sørkoreanske politiet som var tilstede på kampen, måtte til slutt gripe inn for å skille flere av de tilreisende supporterne som var kommet for å støtte sitt eget land i kampen om en VM-plass til neste års mesterskap i Sør-Afrika.

Du kan lese alt om situasjonen i Iran her.

Uavgjort

Selve fotballkampen i Seoul endte uavgjort 1-1. Iran tok ledelsen etter et selvmål av hjemmelagets forsvarsspiller Kim Dong Jin etter 51 minutters spill av kampen.

Men ni minutter før slutt utlignet Sør-Korea ved Manchester Uniteds Park Ji Sung.

BBC skriver på sine sider at seks av Irans spillere brukte grønne armbånd for å markere sin støtte til Mir Hossein Mousavi.

Sør-Korea leder nå Asias VM-kvalifiseringsgruppe to med 16 poeng. Iran på sin side klatret forbiSaudi Arabia og opp på en tredjeplass i gruppa.

Personvernpolicy