På fylletur i Syden med småbarn

<span style="border-collapse: separate; color: #000000; font-family: 'times new roman'; font-size: 16px; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; line-height: normal; orphans: 2; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px" class="Apple-style-span"><span style="color: #003366; font-family: Myriad" class="Apple-style-span">Mange barn opplever at mor eller far bruker sydenferien til fylla. Illusstrasjonsfoto: Scanpix<br></span></span>
Mange barn opplever at mor eller far bruker sydenferien til fylla. Illusstrasjonsfoto: Scanpix

<pHver sjette Syden-turist har sett småbarnsforeldre på fylla i Syden. Foreldrene fester hardt selv om barna er med.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Så snart skoleferien er i gang, er horder av barnefamilier på vei til Syden. Spania, Hellas og andre middelhavsland skal i sommer ta imot mange tusen ferierende nordmenn. Mange av disse tar den «helt ut».

– Vi har hatt 10-15 saker de siste par årene, der barn opplever omsorgssvikt i utlandet,sier Emma Elisabeth Vennesland, assisterende informasjonsdirektør i Europeiske Reiseforsikring, til NRK.

På sjømannskirkene rundt om i verden er fyll blant småbarnsforeldre på ferie en kjent problemstilling.

– Vi kommer heldigvis ikke bort i slike saker veldig ofte. Men for de barna som opplever foreldrene sine fulle i ferien, er det katastrofalt. De er jo ofte i et ukjent land, med et ukjent språk og langt borte fra sitt vante nettverk, sier informasjonssjef i Sjømannskirken Eva Hille.

I en reiseundersøkelse gjennomført av TNS Gallup sier 184 av de 1.102 spurte at de har observert barn i følge med overstadig berusede norske foreldre. Andelen har økt med 5 prosent det siste året. Problemet er størst rundt Middelhavet og i Asia. (©NTB)

Personvernpolicy