Ser du rasist-vitsen?

USAs 44 prsidenter (det er tatt utsnitt av bildet), med Obama nederst til høyre. Moro for noen, ikke for alle. Faksimile: Tennessee Republican Party
USAs 44 prsidenter (det er tatt utsnitt av bildet), med Obama nederst til høyre. Moro for noen, ikke for alle. Faksimile: Tennessee Republican Party

<pRepublikansk rådgiver avbildet Obama som nattsvart.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En politisk rådgiver for den republikanske senatoren Diane Black har fått en reprimande og en skriftlig advarsel etter at hun sendte ut en e-post med rasistisk innhold, melder avisa The Tennessean.

Bildet skal vise alle USAs 44 presidenter, men bildet av Obama er erstattet med en svart rute kun med et par lysende øyne. Rådgiveren, Sherri Goforth, skulle sende det ut til sine venner, men sendte det istedet ut på en annen liste - der deres demokratiske meningsmotstandere fikk tak i det.

- Feil e-post

Bildet ble deretter spredd ut på flere blogger i Tennessee. Den Nashville-baserte halvbloggen Nashville is Talking sier de har snakket med Goforth, som har lagt seg langflat etter at bildet kom ut.

- Jeg gikk på feil e-post og trykket på feil knapp. Jeg føler meg helt råtten, men det er en av de tingene jeg ikke kan ta tilbake, sier hun til nettstedet.

Bloggere over hele delstaten reagerte umiddelbart, og det tok bare noen korte timer før Tennessees avdeling av demokrat-partiet krevde Goforths avgang.

- Jeg ber senator Black om å ta avstand fra denne rasistytringen og sparke denne rådgiveren, som på skattebetalernes regning rettet et slikt trangsynt angrep på vår president, sier partileder for Demokratene i Tennessee til The Tennessean.

- Sender feil signaler

Delstaten har en svært uggen historie hva rasisme angår, og e-posten ses mest som et blaff fra fortiden.

- Det er uheldig, og det er en ny i rekken av uheldige hendelser vi har hatt i denne delstaten med denne presidenten. Det sender feil signaler fra delstaten Tennessee, og det sender feil signaler fra regjeringen. Jeg skulle ønsker det ikke hadde skjedd, sier John DeBerry, formann for organisasjon for svarte lovgivere i delstaten.

E-posten ble sendt ut 28. mai, men det var først i går at bildet begynte å sirkulere. Senator Diane Black har så langt fredet Goforth.

Personvernpolicy