- Skøyen-drapet skjedde i affekt

I dette garasjeanlegget på Skøyen ble Vegard Bjerck funnet drept. Foto: Scanpix
I dette garasjeanlegget på Skøyen ble Vegard Bjerck funnet drept. Foto: Scanpix

<pPolitiet tror at næringslivslederen som mandag ble pågrepet og siktet for drapet på Vegard Bjerck, drepte naboen i affekt.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

43 år gamle Bjerck ble funnet drept med kniv i garasjeanlegget der han bodde på Skøyen i Oslo 18. desember i fjor.

VG skriver at hovedteorien til etterforskerne er at drapet skjedde i affekt, og at det var en situasjon som oppsto i garasjeanlegget som gjorde at næringslivslederen gikk til angrep på sin nabo, IT-gründeren Vegard Bjerck.

Den siktede, som er i 40-årene, ble pågrepet uten dramatikk mandag klokken 8.40, da han var på vei til jobb. Politiet hadde da spanet på ham i lengre tid. Mannen er nå siktet for forsettlig drap.

– Han stiller seg helt uforstående til at han er pågrepet, og benekter på det mest bestemte at han skal ha begått noe drap, sier den siktedes forsvarer Knut Lindboe til NTB.

Politiets kriminalteknikere finkjemmet mandag kveld den siktedes leilighet og tok med seg ti kasser med beslaglagte gjenstander, deriblant en bærbar PC. Også mannens bod i underetasjen ble undersøkt.

– Vi har skjellig grunn til å mistenke denne personen for drapet, men vi kan ikke være sikre. Den videre etterforskningen vil vise om han sjekkes ut av saken eller ikke, sa politiinspektør Hanne Kristin Rohde på en pressekonferanse mandag.

Mannen jobber for tiden som leder i et større norsk selskap, også det i IT-bransjen. Ifølge Dagbladet skal ikke dette selskapet ha hatt noen kontakt eller tilknytning til Vegard Bjerck. (©NTB)

Personvernpolicy