Oslo tingrett vil slippe Bhatti fri

Arfan Bhatti (tv) og advokat John Christian Elden. FOTO: Scanpix
Arfan Bhatti (tv) og advokat John Christian Elden. FOTO: Scanpix

<pOslo tingrett sa mandag nei til videre varetektsfengsling av Arfan Bhatti. 31-åringen har sittet 1.032 dager i varetekt.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har anket avgjørelsen, og det er ventet en avgjørelse fra lagmannsretten i løpet av uken, melder NRK.

– Avgjørelsen er anket, så da blir han sittende til lagmannsretten avgjør, sier Bhattis forsvarer, advokat John Christian Elden, til NTB.

Opphevet dommen

Elden håper saken vil bli behandlet så snart som mulig, og påpeker at Bhatti har sittet varetektsfengslet i ett år lengre enn det Høyesterett har antydet at han bør ha i straff. Han tror det skal mye til at lagmannsretten vil overprøve avgjørelsen fra Høyesterett.

Høyesterett opphevet fredag dommen mot Arfan Bhatti for forsettlig drapsforsøk, men avgjorde samtidig at norsk jurypraksis ikke strider mot menneskerettighetene.

– Altfor lenge

– Høyesterett har sagt så klart de bare kan at det ikke er grunnlag for noen domfellelse for drapsforsøksanklagen, og da står man igjen med en skadeverkspost som det mest alvorlige. Og det får du ikke mer enn tre år i varetekt for – selv ikke i Norge, sier advokaten.

Etter at dommen ble kjent, sa Elden at klienten hans har sittet altfor lenge fengslet, og at han ville begjære Bhatti løslatt.

Mandag fikk advokaten medhold i sin begjæring, noe som kan bety at Bhatti kan slippes fri, såfremt ikke politiet vinner fram med sin anke. (©NTB)

Personvernpolicy