Krever felles nødnummer

<pAlle nødanrop bør gå til ett felles nødnummer, 112, som organiseres gjennom sju eller åtte nødmeldingssentraler. Det foreslår en arbeidsgruppe som mandag la fram forslag til organisering av ordningen med felles nødnummer.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De nye 112-sentralene skal erstatte dagens alarmsentraler for helse- og brannvesen. Politiets operasjonssentraler anbefales videreført som i dag, med unntak av nødanrop som overføres til 112-sentralene.

– Jeg er svært tilfreds med at arbeidsgruppen legger fram et enstemmig forslag til den fremtidige organiseringen av nødmeldetjenesten. Det gir oss et godt grunnlag for å behandle saken videre, sier statssekretær Eirik Øwre Thorshaug i Justisdepartementet i en pressemelding.

Arbeidsgruppen har arbeidet siden august 2008 for å se hvordan man best kan innføre ett felles nødnummer. Den anbefaler å gjennomføre et forsøksprosjekt for å teste ut ordningen med nyorganisering før den endelige beslutningen om felles nødnummer for hele landet blir tatt. Prosjektet anbefales tilknyttet SAMLOK-prosjektet i Drammen.

Til sammen foreslår arbeidsgruppen at det etableres sju eller åtte nye 112-sentraler, som vil erstatte dagens 23 110-sentraler og 19 AMK-sentraler, samt overta oppgaven med å motta nødanrop over nødnummer 112 fra politiets operasjonssentraler. (©NTB)

Personvernpolicy