Spilte sommeren inn

Spilte sommeren inn
Spilte sommeren inn

<pHøye spark, hylende tenåringer og gamle rocklegender. Alt ble servert under årets Norwegian Wood.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag startet det attende Norwegian Wood i Frognerbadet i Oslo. Rocklegenden Neil Young satte det hele i gang med et brak, og høstet fem av seks stjernen fra ABC Nyheters anmelder som blant annet skrev:

«Det er sjelden vi har vært så nær definisjonen av uttrykket «A walk in the park» som da Neil Young spradet rundt i responsen fra et hengivent publikum på scenen i Frognerbadet, fra et kvarter før ni på torsdag kveld.»

Les hele anmeldelsen av Neil Young-konserten her.

Imponerer fortsatt

Fredag stod nok en stor artist på scenen på Norwegian Wood. Nick Cave And The Bad Seeds samlet et stort publikum, på tross av at regnet i perioder bøttet ned.

«Konserten sett under ett viste Nick Cave And The Bad Seeds fra sin beste side, til tross for til tider ekstremt høy lyd og visse vokalproblemer», skrev vår anmelder om konserten.

Les hele anmeldelsen av Nick Cave-konserten her.

Sparket høyt

Lørdag dukket sola endelig fram, og det var duket for konserter på rekke og rad både fra hovedscenen og fra den lille urørt-scenen. BigBang, Todd Rundgren og Marte Heggelund var bare noen av artistene som ljomet over Frognerbadet.

Se bildene fra festivalen her

Kveldens høydepunkt var for mange det over tretti år gamle bandet Pretenders. Vokalist Chrissie Hynde overbeviste med sine forsatt kraftfulle stemme og høye spark et dansende Norwegian Wood-publikum. ABC Nyheters anmelder var også svært fornøyd:

«Om noen skulle ha vært i tvil, amerikanske Chrissie Hynde er fortsatt verdens cooleste rocker, helt uavhengig av kjønn. I en alt for kort time lørdag kveld eide hun både scena, grepet om sin flashy gullglitrende Fender Telecaster gitar og kommandoen over sin nyeste versjon av Pretenders.»

Les hele anmeldelsen av Pretenders-konserten her

Litt tam?

Søndag var kanskje først og fremst den yngre garde sin dag på Norwegian Wood, med berømtheter som Duffy og Keane på podiet. Om Duffy sa vår anmelder at den britiske soulprinsessa var sjarmerende, men at det virket som om hun gikk på autopilot.

«Den britiske soulstjernen har en fremtreden og en personlighet på scenen som nesten gjør det umulig å ikke falle for henne. Men etter nærmere en time med en stemme som har en tendens til å føles litt tynn og karakterfattig i lengden, nådde ikke Duffy helt frem med sin retrosoul denne kvelden».

Les hele anmeldelsen av Duffy-konserten her.

Hylte for Keane

Fredrikstadbandet CC Cowboys gjorde det nesten hjemmekoselig i Frognerbadet på en scene pyntet med retrolamper og et sett like hjemmekoselige sanger på norsk.

«Konkludert sørget ikke CC Cowboys for feststemning i Frognerbadet, men de gjorde søndagsettermiddagen til en trivelig hyggestund», skrev vår anmelder om konserten.

Les hele anmeldelsen av CC Cowboys-konserten her

Det engelske bandet Keane avsluttet hele festivalen med smørglatt pop, akkompagnert av hylende tenåringsjenter, som kunne alle låtene ned til hvert minste punktum.

Personvernpolicy