Ny supergruppe

Restene av New Order: fra venstre: Stephen Morris, Bernard Sumner og Phil Cunningham. Foto: Kevin Westenberg (Warner Bros. Records)
Restene av New Order: fra venstre: Stephen Morris, Bernard Sumner og Phil Cunningham. Foto: Kevin Westenberg (Warner Bros. Records)

<pMedlemmer fra New Order og Blur har slått seg sammen under navnet Bad Lieutenant.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blur-bassisten slår seg sammen med New Order-veteranene. Foto: Akira Suemori (AP Photo/Scanpix)Blur-bassisten slår seg sammen med New Order-veteranene. Foto: Akira Suemori (AP Photo/Scanpix)

Til høsten kommer bandets debutalbum, skriver The Guardian.

New Order har aldri offisielt blitt oppløst, men ble redusert til en trio etter at gruppens karakteristiske bassist Peter Hook takket for seg i 2007. Det skjedde etter uenigheter med vokalist Bernard Sumner.

I det nyetablerte bandet har Bernard Sumner og New Order-makkerne, trommis Stephen Morris og keyboardist Phil Cunningham, slått seg sammen med Blurs bassist Alex James.

- Jeg er veldig stolt av det. Det er et svært godt album, fortalte Bernard Sumner til BBC i helgen.

Mer gitarbasert

Albumet, som slippes i oktober, vil bli langt mer gitarbasert enn hva New Orders utgivelser vanligvis er.

- Det blir ganske gitarbasert fordi vi nå har tre gitarister i bandet, sier Sumner videre og antyder at ytterligere flere gitarister kan bli trukket inn.

Han avslørte samtidig at andre musikere fra Manchesters musikkmiljø vil slå seg sammen i det han definerer som et «musikkollektiv» når de skal ut på turné etter platelanseringen i høst. Bandet vil også gjøre en rekke festivaljobber neste sommer.

Bad Lieutenant ble stiftet i fjor etter New Orders udramatiske oppløsning.

- Det var i grunnen bare han [Peter Hook] som forlot bandet. Det er alt jeg har å si om saken, understreker New Order-veteranen om bandets brudd. - Vi ble splittet i to: Meg, Steve og Phil på den ene siden og Peter på den andre.

Peter Hook, Bernard Sumner og Stephen Morris var foruten Ian Curtis alle medlemmer i legendariske Joy Division. New Order ble stablet på bena etter Curtis' tragiske selvmord i 1980.

Hooks egen «supergruppe»

Peter Hook er for tiden selv aktuell i en annen såkalt supergruppe. I fjor etablerte han bandet Freebass sammen med musikere fra Primal Scream, The Smiths og Haven.

Blur, som egentlig ble oppløst i 2003, er for tiden gjenforent for å gjøre en del festivaljobber i sommer. I kveld ryktes det at det legendariske britpopbandet kommer til å gjøre en hemmelig konsert på en ukjent scene i London, melder NME i sin nettutgave . I helgen sto de fire medlemmene i Blur for første gang på nærmere ti år sammen på en scene igjen.

Personvernpolicy