Falsk nettdate lurte Castros sønn

En eksilkubansk blogger lurte sønnen til Fidel Castro til å tro han var en 27 år gammel smellvakker brunette. Deretter delte han all informasjonen ut på internett. Faksimile: <a href="http://cubaaldescubierto.com/">http://cubaaldescubierto.com/</a>
En eksilkubansk blogger lurte sønnen til Fidel Castro til å tro han var en 27 år gammel smellvakker brunette. Deretter delte han all informasjonen ut på internett. Faksimile: http://cubaaldescubierto.com/

<pClaudia (27) var Luis (46).</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun var brunhåret, langbeint, intelligent og livlig. Hun var sportsjournalist, 27 år gammel, og svært interessert i både sport og teknologi, og i Fidel Castros sønn Antonio (40).

Problemet?

Hun fantes ikke.

Eksilkubaneren Luis Dominguez (46) oppfant henne for å oppnå kontakt med diktatorens sønn, og etter bloggen Cubaaldescubierto.com å dømme lyktes han godt. For Antonio og «Claudia» innledet et åtte måneder langt nettforhold, der de utvekslet bilder og intime opplysninger.

De ble i helgen publisert på en spanskspråklig, amerikansk TV-kanal, og informasjonen ble tilgjengelig for alle. Antonio delte uforvarende e-postadresser og telefonnummer med hele verden.

Konstruerte jente

Historien går nå verden over, i aviser som Guardian , Sydney Morning Herald og Independent . Også BBC omtaler den pikante «honningfella».

Dominguez hadde studert Castro juniors sjekkemønster, og mente å vite hvilken type jenter han foretrakk, men hadde ikke ventet et så overveldende resultat. For Antonio gikk rett på jenta som var konstruert for å være perfekt for ham.

Streng sikkerhet

Det er svært sjelden noen kommer innpå Castro-familien. De har strenge sikkerhetsforordninger for å hindre tilgang - ettersom det er mange som vil familien og deres styresett til livs. Da blir det ekstra saftig når bildene først kommer ut.

Familien Castro har drevet Cuba etter kommunistiske prinsipper om likhet for alle. Noen har likevel vært likere enn andre, og det er det Luis Dominguez mener han nå legger fram beviser på.

Bildene av Antonio og utskriftene av samtalene med «Claudia» viser en tilværelse der reiser verden over er dagligdags, der internett flyter fritt og der merkeklær og strandliv er viktigere enn kampen for tilværelsen.

- Skamløs luksus

Det mener bloggeren og lurendreieren Dominguez er skamløst. Sammen med den Miami-baserte TV-stasjonen AmericaTeVe publiserte de resultatet av åtte måneders sjekking i helgen.

- Dette er journalistikk fordi Blackberry'en, datamaskinene og reisene ville vært normalt i andre land. På Cuba lever denne mannen som få andre. Vi vil vise folk de to Cubaene, sier produsenten Miguel Cossio i AmericaTeVe til avisa Miami Herald, som først omtalte saken.

- Den påståtte revolusjonære moralen? Antonio lever ikke som andre kubanere, sier Cossio.

Cuba har ikke uttalt seg offisielt om saken, men e-postadressene Dominguez publiserte virker ikke lenger, og Antonio svarer ikke når telefonen ringer.

Personvernpolicy