Kan bli obdusert på nytt i Norge

<pJente (22) døde i Thailand - dødsårsaken usikker.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske kvinnen som døde på Phi Phi-øyene 2. mai i år, kan bli obdusert på nytt i Norge.

Obduksjonen som er gjort i Thailand, har ikke gitt et klart svar på dødsårsaken til 22 år gamle Julie Michelle Bergheim. Det ble tidlig sagt at matforgiftning var den mest sannsynlige dødsårsaken, men dette er avvist av thailandske helsemyndigheter.

Ifølge VG skal familien til Bergheim ha fått overlevert obduksjonsrapporten fra Bangkok, men de vil ikke si noe om innholdet. Norsk politi er så usikre på dødsårsaken at de vurderer å be om en egen obduksjon i Norge.

– Jeg kan bekrefte at det er en del åpne spørsmål knyttet til dødsårsaken. Samtidig er det også knyttet usikkerhet til hvilke svar en obduksjon kan gi, sier politiadvokat Sjak Haaheim ved Søndre Buskerud politidistrikt til avisen.

Kremeringen er utsatt i påvente av en eventuell ny obduksjon i Norge.

Overlegen ved klinikken hvor Bergheim og amerikanske Jill St. Onge (26) fikk behandling, mistenker at de to kvinnene ble syke av en giftig gass.

En teori er at det har dannet seg en giftig gass i et biorenseanlegg ved gjestehuset de to kvinnene bodde på, og at de kan ha fått i seg gassen via klimaanlegget i lokalet.

Patologen som familien til St. Onge engasjerte, har konkludert med at lungene var blokkert. (©NTB)

Personvernpolicy