KONSERT: Duffy, Frognerbadet, Norwegian Wood – søndag. 14. juni 2009

Duffy på autopilot

Duffy innfridde ikke helt på Norwegian Wood. Foto: Miriam Schjetlein
Duffy innfridde ikke helt på Norwegian Wood. Foto: Miriam Schjetlein

<pDuffy varmet, men innfridde ikke helt på Norwegian Wood.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den yndige soulprinsessen vant ikke helt frem med sin konsert.Den yndige soulprinsessen vant ikke helt frem med sin konsert.

Amy Winehouses strake motstykke innen den nye britiske soulen, langt mer yndige Duffy, er tilbake på en norsk jord mindre enn ett år etter at hun vant publikums gunst på Hovefestivalen i fjor.

I likhet med den opptredenen sjarmerte det walisiske stjerneskuddet sine tilhørere i Frognerbadet. Men bare til en viss grad. Fremføringen var stødig, men samtidig litt uengasjerende.

Duffy ble godt hjulpet av to identiske(!) kordamer (som for øvrig så ut som hovedpersonen selv) og et stilsikkert band som hadde det meste som skulle til. Med unntak av blåsere som kunne ha piffet showet opp et hakk eller to opp.

Tamt i lengden

Den britiske soulstjernen har en fremtreden og en personlighet på scenen som nesten gjør det umulig å ikke falle for henne. Men etter nærmere en time med en stemme som har en tendens til å føles litt tynn og karakterfattig i lengden, nådde ikke Duffy helt frem med sin retrosoul denne kvelden. Og selv om hun uttrykker seg relativt greit og med en karakteristisk røst, er nok likevel ikke dama i besittelse av en spesielt spennende stemme.

Sceneshowet til Duffy er da hakket mer karismatisk, og hun har likevel ingen problemer med å holde på publikums oppmerksomhet settet i gjennom, selv om det til tider føltes som om maskineriet gikk på autopilot.

Det er først når Duffy serverer hitlåtene «Stepping Stone» og spesielt «Mercy», begge fra hennes eneste album «Rockferry» (2008), at stemningen i badet begynte å minne om at noe var i ferd med skje. Tendensene var der, men det tok likevel aldri helt av.

Holdt temperaturen oppe

Siden CC Cowboys spilte fra samme scene før henne, hadde et tynt skylag lagt seg over Frogner-himmelen. Selv om Duffy og hennes eminente band ikke innfridde forventningene helt, sørget de i det minste for at varmen ble opprettholdt i amfiet.

Alt i alt ble det en grei, men ikke spesielt variert konsert med Duffy. Ribbet for musikalske og sceniske høydepunkter og det faktum at stjernen fremsto som langt mindre engasjert enn hva tilfellet var på Hovefestivalen i fjor, så ble dette aldri mer enn en middels konsert fra soultalentet.

Personvernpolicy