KONSERT: CC Cowboys, Frognerbadet, Norwegian Wood – søndag. 14. juni 2009

Kosestund med cowboyene

Magnus Grønneberg og hans band sørget for at trivselsfaktoren i Frognerbadet ble opprettholdt. Foto: Miriam Schjetlein
Magnus Grønneberg og hans band sørget for at trivselsfaktoren i Frognerbadet ble opprettholdt. Foto: Miriam Schjetlein

<pCC Cowboys gjorde sin aller første Norwegian Wood-konsert i solfylte Frognerbadet søndag ettermiddag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trygt og stødigTrygt og stødig

Fredrikstadbandet CC Cowboys gjorde det nesten hjemmekoselig i Frognerbadet på en scene pyntet med retrolamper og et sett like hjemmekoselige sanger på norsk.

Bandet, som har 20-årsjubileum i år, har i en årrekke servert oss hyggelige norskspråklige plater, kan anses som et kjerneband på en festival av Norwegian Woods kaliber. På den samme scenen som DumDum Boys og deLillos har vunnet publikums gunst før dem, er CC Cowboys et band som treffer samme målgruppe, selv om de kanskje har et litt mer voksent uttrykk.

Robuste

Låtene fra årets utgivelse «Morgen & Kveld» sitter overraskende godt når Magnus Grønneberg, som hadde med seg Pål Vestaby, Jørn Christensen, Agne Sæther og Kyrre Fritzer på scenen, spiller opp for de mange solslikkende menneskene i amfiet. Fredrikstadscowboyene ble ikke møtt av et kjempeentusiastisk publikum, men holder seg på et robust nivå og har et stødig grep om dem gjennom hele det drøyt 70 minutter lange settet.

Til tross for at dette bandet har en rekke radiovennlige slagere bak seg, uteblir likevel allsangfaktoren som ofte følger norskspråklig pop og rock av denne sorten.
CC Cowboys klarte likevel etter hvert å få de ivrigste i forsamlingen til å bevege seg nærme seg scenen.

Gjennom gamle kjenninger som «Nå Kommer Jeg Og Tar Deg» og «Når Du Sover» nynnet flere av tilhørerne med, men det var først når bandet skrudde opp volumet i mer rocka låter som «Dødsrå», «Vill, Vakker Og Våt» at de virkelig begynte å få opp festivalstemningen i badet.

Greit, men ikke optimalt

Men å servere langt mer nedpå, og langt mindre kjente «Kanskje Du Behøver Noen» fra årets utgivelse helt på tampen av det godt og vel timelange settet, gjorde at avslutningen ikke ble den festen den kunne ha blitt dersom CC Cowboys hadde gått rett over på hiten «Harry» fra debutalbumet «Blodsbrødre» fra 1990. Da denne endelig kom, ble endelig den til da uteblitte allsangfaktoren til slutt lokket frem tross alt. Men kanskje den kom i seneste laget, og kanskje den burde fått æren av å være avslutningsnummer i stedet for slappe «Gå», også den fra årets plate fra fredrikstadsbandet.

Konkludert sørget ikke CC Cowboys for feststemning i Frognerbadet, men de gjorde søndagsettermiddagen til en trivelig hyggestund.

Personvernpolicy