Huseklepp-show i Bergen

Normal   0   21         false   false   false                             MicrosoftInternetExplorer4   <![endif]-->     <![endif]-->     /* Style Definitions */  table.MsoNormalTable 	{mso-style-name:"Vanlig tabell"; 	mso-tstyle-rowband-size:0; 	mso-tstyle-colband-size:0; 	mso-style-noshow:yes; 	mso-style-parent:""; 	mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; 	mso-para-margin:0cm; 	mso-para-margin-bottom:.0001pt; 	mso-pagination:widow-orphan; 	font-size:10.0pt; 	font-family:"Times New Roman"; 	mso-ansi-language:#0400; 	mso-fareast-language:#0400; 	mso-bidi-language:#0400;}  <![endif]-->  Erik Huseklepp (på bakken) gratuleres av bl.a. David Nielsen (t.v.) og Birkir Mar Sævarsson etter at han ga hjemmelaget ledelsen 1-0 under eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Lyn på Brann stadion i Bergen søndag. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
Erik Huseklepp (på bakken) gratuleres av bl.a. David Nielsen (t.v.) og Birkir Mar Sævarsson etter at han ga hjemmelaget ledelsen 1-0 under eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Lyn på Brann stadion i Bergen søndag. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX

<pErik Huseklepp scoret begge målene da Brann slo Lyn. </p

Kampfakta

Brann – Lyn Oslo 2-1 (0-0)

15.455 tilskuere

Mål: 1-0 Erik Huseklepp (53), 1-1 Diego Guastavino (79), 2-1 Huseklepp (81).

Dommer: Ken Henry Johnsen, Flint.

Gult kort: David Nielsen, Brann, Stanley Chinedu Ihugba, Paul Obiefule, Mads Dahm, Lyn Oslo.

Lagene:

Brann (4-4-2): Håkon Opdal – Hassan El Fakiri, Olafur Örn Bjarnason, Kristjan Örn Sigurdsson, Birkir Már Sævarsson – Jan Gunnar Solli, Eirik Bakke (Gylfi Einarsson fra 76.), Tijan Jaiteh, Petter Vaagan Moen – Erik Huseklepp, David Nielsen (Azar Karadas fra 73.).

Lyn Oslo (4-4-2): Kenny Stamatopoulos – Magne Simonsen, Mads Dahm, Tommy Berntsen, Indridi Sigurdsson – Thomas Jacobsen (Davy Claude Angan fra 76.), Stanley Chinedu Ihugba (Jo Inge Berget fra 57.), Paul Obiefule, Diego Guastavino – Lucas Pratto, Kim Holmen (Erling Knudtzon fra 46. (©NTB)).

BRANN STADION (ABC Nyheter): Brann-Lyn 2-1:

Om Erik Huseklepp var et salgsobjekt før kampen mot Lyn søndag kveld, er han det ikke noe mindre nå. Med to scoringer og en utrettelig arbeidsinnsats i den varme solen herjet han med laget til Kent Bergersen.

Brann tok ledelsen etter 53 minutter da Huseklepp scoret på et pent skudd fra 18 meter, før Guastavino utliknet for Lyn. Uavgjort hadde vært et ran, men med åtte minutter igjen på klokken ordnet Huseklepp ro i Brann-rekkene da han sikret tre poeng.

– Leverer en klassekamp

– Den første timen synes jeg vi leverer en klassekamp. Da er vi veldig gode og vi holder også bra i varmen. Det var en kraftprøve, men nå begynner vi å komme oss opp på det fysiske nivået vi skal være på, sier Brann-trener Steinar Nilsen til ABC Nyheter.

– Nå synes jeg spillerne gjør mange gode vurderinger i forhold til når de skal slå en pasning og når de skal drible av en mann. Det er mange som viser seg fra en veldig god side, sier han.

For Lyn ser det derimot langt mørkere ut. De ligger fortsatt sist i Eliteserien og de har fortsatt til gode å score i første omgang i årets serie.

– Tabellen ser ikke pen ut og vi har mange ting å rette på, sier Lyn-sjef Kent Bergersen til ABC Nyheter.

Bare Brann

Brann kom best i gang på en flott gressmatte i solfylte Bergen, og laget skapte flere gode tilløp til sjanser i starten. De røde hadde et klart spillemessig overtak, men det tok likevel 18 minutter før den første store sjansen kom.

Hjemmelaget kombinerte fint på høyresiden i straffefeltet og David Nielsen la ut 45 grader. Der sto spillerne i kø for å avslutte, men skuddene til både Erik Huseklepp og Petter Vaagan Moen ble blokkert.

Det var i det hele tatt bare Brann som bidro framover på banen, og Eirik Bakke burde gjort det bedre da han ble spilt flott gjennom etter 29 minutter. Han kunne avsluttet eller lagt inn, men forsøket på det siste ble stoppet og sendt ut til corner.

Ettersom omgangen gikk inn i det siste kvarteret kunne Birkir Mar Sævarsson fort scoret på et nydelig gjennomspill, Jan Gunnar Solli smelte et skudd like utenfor krysset og Erik Huseklepp drev de blå fra Oslo til vanvidd med sine finter og løp. Men det ville seg ikke før hvilen, og lagene gikk i garderoben med samme resultat som da kampen startet.

Perle fra Huseklepp

I pausen byttet Kent Bergersen ut Kim Holmen og satte inn Erling Knudtzon. Det gjorde lite for det defensive og Brann fikk sin første sjanse i andre omgang etter kun ett minutt. Men skuddet fra Jan Gunnar Solli ble bokset til corner av Kenny Stamatopolous.

Innbytter Knudtzon viste imidlertid fram noen fine offensive initiativ i starten på høyresiden, men det ble få sjanser av det.

Istedet gikk det som det måtte gå, og Brann tok ledelsen etter 53 minutter. Og det var publikumsyndlingen Erik Huseklepp som sendte tilskuerne til himmels da han mottok ballen på 20 meter, avanserte noe i banen, og klinket ballen i mål ved nærmeste stolpe. Det var en fullt fortjent ledelse.

Store Lyn-sjanser

Med 59 minutter spilt endte en artig frisparkvariant med at David Nielsen sendte ballen i stolpen, men dansken ble avblåst for offside. Det ble han også fire minutter senere da et skudd fra Huseklepp ble reddet godt av Stamatopolous, men på returen var Nielsen litt for ivrig.

Det skulle gå nesten 70 minutter før Lyn fikk sin første sjanse i kampen, og den var det stopper Indridi Sigurdsson som sto for. Et innlegg endte hos Sigurdsson som smalt til, men et Brann-bein kom i veien og skuddet ble blokkert.

Få minutter senere var en skuddvillig Solli igjen på ferde, men Stamatopolous reddet. Nå var kampen langt mer åpen, og med kvarteret igjen burde innbytter Jo Inge Berget ordnet 1-1 da han kom helt alene med Håkon Opdal. Avslutningen gikk imidlertid like utenfor.

Forrykende avslutning

Lyn hadde med det skapt langt mer på få minutter enn de hade gjort i hele kampen, og med 78 minutter på klokken kom også utlikningen. Det var Diego Guastavino som var sist på ballen da han kom alene med Opdal, og han satte ballen sikkert under oddingen.

Lyn håpet dermed å rane til seg ett poeng i Bergen, men kun tre minutter senere ordnet Erik Huseklepp 2-1. Han fikk ballen meget heldig med seg og kom alene mot Stamatopolous. Der gjorde han ingen feil og Brann var igjen i føringen. Nå svingte det skikkelig på Brann stadion og Paul Obifuele sendte et skudd like utenfor bare minutter senere.

De siste minuttene kunne begge lag scoret flere mål, men det ebbet ut med 2-1 til Brann.