KONSERT: Nick Cave And The Bad Seeds, Frognerbadet, Norwegian Wood – fredag 12. juni 2009

Vitale rockguruer

Nick Cave var i sitt ess på Norwegian Wood-scenen. Foto: Miriam Schjetlein
Nick Cave var i sitt ess på Norwegian Wood-scenen. Foto: Miriam Schjetlein

<pGa jernet i Frognerbadet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette spilte Nick Cave And The Bad Seeds på Norwegian Wood

1. «Tupelo»
2. «Dig, Lazarus, Dig!!!»
3. «Red Right Hand»
4. «Deanna»
5. «Midnight Man»
6. «Come Sail Yous Ships Around Me»
7. «Henry Lee»
8. «Moonland»
9. «The Mercy Seat»
10. «There She Goes, My Beautiful World»
11. «The Weeping Song»
12. «Papa Won't Leave You, Henry»
13. «Stagger Lee»
--
14. «Into My Arms»
15. «Get Ready For Love»
16. «Lucy»
17. «We Call Upon The Author»


Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Retrohue her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

Kongen av Frognerbadet fredag kveld.Kongen av Frognerbadet fredag kveld.

Etter at det alltid like teknisk dyktige, dog likevel noe uengasjerende livebandet Heroes & Zeros åpnet fredagen i Frognerbadet for et lydhørt, men lite entusiastisk publikum i duskregnet i Frognerbadet, ble lydanlegget skrudd på fullt da Nick Cave And The Bad Seeds inntok podiet klokken kvart på ni.

Cave og kompani åpnet hardt, brutalt og ikke minst høyt, med «Tupelo» fra 1985-utgivelsen «The Firstborn Is Dead».

I liket med konserten i Oslo Spektrum for litt over et år siden , var det den vitale utgaven av Nick Cave And The Bad Seeds som entret scenen. Bandet holdt det intensive trøkket på samme høye nivå med fjorårets «Dig, Lazarus, Dig!!!» fra albumet av samme navn, før «Deanna» og «Midnight Man» ruvet over Frogner.

Det samme nivået ble opprettholdt helt frem til morderballaden «Henry Lee» som syvende låt ut satte Frognerbadet i et noe mer dempet setting.

Hvilepause for ørene

Hvilepausen var en velkommen gest for ørene, som endelig fikk litt etterlengtet hvile. Foruten de faste Bad Seeds-medlemmene Warren Ellis, Martyn Casey, Thomas Wydler, Jim Sclavunos og Conway Savage, har Nick Cave fått med seg innleide Ed Kuepper fra The Saints og Laughing Clowns på gitar.

Herfra og ut hadde Nick Cave og hans eminente band publikum i sin hule hånd, selv om han tidvis slet litt med stemmen i lydhavet. De nyeste låtene fra fjorårets album satt godt, men det er først og frems gamle favoritter som «Deanna», «Henry Lee», «The Mercy Seat» og «The Weeping Song» som virkelig satte den tettpakkede folkemassen i stemning i det kalde juniværet.

Nick Cave And The Bad Seeds avsluttet hovedsettet med en kledelig bluesete «Stagger Lee», før bandet kom tilbake med full styrke for å servere Frognerpublikummet en delikat finale som ble innledet av jubelrus før Nick Cave satte seg ned med pianoet for å fremføre den nedstrippa «Into My Arms».

Eksentrisk og elektrisk

En litt haltende innledning med mikrofonproblemer ødela likevel ikke fremdriften i settet, som ble skrudd opp igjen med en ruvende elektrisk «Get Ready For Love».

Nick Cave fortalte til slutt at han elsker oss, og lurte alle ved å tilsynelatende avslutte aftenen med den svært lavmælte «Lucy». Et flott, dog noe underlig valg som avslutningsnummer på en ellers svært eksentrisk konsert.

Cave og hans Bad Seed kom inn igjen på scenen atter en gang, og avsluttet kvelden med elektriske «We Call Upon The Author», også den fra «Dig, Lazarus, Dig!!!»-albumet.

Konserten sett under ett viste Nick Cave And The Bad Seeds fra sin beste side, til tross for til tider ekstremt høy lyd og visse vokalproblemer. Og sammenlignet med den riktignok gode, men like full noe rutinepregede konserten bandet holdt i Oslo Spektrum i fjor, virket bandet hakket mer spillekåte på den store utendørsscenen til Norwegian Wood.

Personvernpolicy