– Jeg er ved godt mot

Landslagssjef Egil Olsen fulgt av Brede Hangeland (t.v.) og Bjørn Helge Riise utenfor flyplassen i Rotterdam søndag. Onsdag spiller Norge VM-kvalifiseringskamp mot Nederland. (Foto: Erlend Aas / SCANPIX)
Landslagssjef Egil Olsen fulgt av Brede Hangeland (t.v.) og Bjørn Helge Riise utenfor flyplassen i Rotterdam søndag. Onsdag spiller Norge VM-kvalifiseringskamp mot Nederland. (Foto: Erlend Aas / SCANPIX)

<pMakedonia-kampen har ikke tatt håpet fra Egil Olsen. Til tross for den skuffende prestasjonen, tror fotballprofessoren fortsatt på et mirakel.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da landslaget søndag ankom Nederland fra Makedonia, gjentok Drillo mantraet som han og landslaget nå klynger seg til:

– Det er ikke sikkert at Nederland borte er så mye vanskeligere enn Makedonia borte.

Men Drillo kunne heller ikke skjule at han var skuffet over det som skjedde i Skopje lørdag. 0-0 gjør veien til VM svært tung. Onsdag bør det bli tre poeng mot Nederland for at det lille som er igjen av håp skal leve videre.

VM-klar motstander

– Jeg er ved godt mot. Nå som Nederland allerede er klar for VM, så kan det skjerpe våre til å ta ut det ekstra fandenivoldske, sier Drillo.

Nederland sikret gruppeseier med 2-1 mot Island lørdag. Men de oransjekledde blir uansett en vanskelig oppgave for Norge.

– Jeg tror ikke Nederland kommer til å stille med et B-lag, men at de kanskje sparer noen av de største stjernene. Selv med uavgjort kan vi bli nummer to. Med tap også, men da må vi ha hjelp av alle andre, sier Egil Olsen.

Ett døgn etter den målløse kampen i Makedonia, hadde Drillo ennå ikke sett kampen i reprise. Kanskje han helst bare vil glemme den. For etter landslagssjefens filosofi var det ikke mye gledelig å hente ut av kampen.

Ingen kaptein

– Jeg er skuffet over at intensiviteten var så lav når det gjaldt å bruke overgangsmulighetene. Det var skuffende at spillerne ikke gjorde som jeg sa, sier Drillo.

I Rotterdam må Norge klare seg uten kaptein Brede Hangeland. Det blir et stort tap. Englands-proffen er klippen i forsvaret. Hangeland blir erstattet, men det er ikke kjent hvem som tar hans plass i troppen.

– Jeg har en plan. Laget er i bakhodet mitt. Jeg er ved godt mot, sier Drillo.

Daniel Braaten byr på et annet problem for landslagssjefen. Toulouse-proffen var blek mot Makedonia, men kan plutselig glimte til. Drillo erkjenner at det er et problem å aldri vite om Braaten kommer til å levere spill i toppklasse eller ikke.

– Han kan plutselig være helt fantastisk, sier Egil Olsen. (©NTB

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus