Alvorlig for to skadde etter båtulykken i Stavanger

<pTilstanden var søndag morgen fortsatt alvorlig for av to av de fem som ble skadd da en speedbåt gikk rundt utenfor Stavanger lørdag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stavanger (NTB): Søndag morgen var tilstanden fortsatt alvorlig og ustabil for to av de skadde, etter båtraceulykken ved Idse. Begge de to, en mann i slutten av 40-årene med bruddskader i bryst og arm, og en mann i midten av 20-årene med alvorlige bruddskader i brystet, får behandling ved intensivavdelingen på Stavanger universitetssjukehus, melder NRK.

Alle de fem skadde satt i en båt som var med i båtracet PokerRun, som arrangeres utenfor Stavanger.

For de tre øvrige som ble skadd er ikke skadene like alvorlige og ingen fikk søndag intensiv behandling.

Fem ganger verdensmester i båtsporten Offshore, Bjørn Rune Gjelsten, mener PokerRun er uforsvarlig sikkerhetsmessig.

Båtene kan gå så fort som 100 knop (182 kilometer i timen) og det er amatører med usikrede gjester i båtene. Gjelsten har takket nei når han er blitt spurt om å delta i PokerRun.

- Mange av deltakerne på slike arrangementer har en fundamental mangel på erfaring og forståelse av hva de driver med. Nå bør man seriøst vurdere disse løpene og lære av det, sier Gjelsten til Dagbladet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus