- Vi gjorde det vi kunne

<pPetter Solberg var den første på ulykkesstedet. – Vi svømte under vann sikkert i ti minutter til sammen for å skjære løs en person som satt fast i sikkerhetsselen, forteller han.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilstanden er ustabil og skadene alvorlige for én av de fem som var om bord da en speedbåt gikk rundt ved øya Idse i Rogaland lørdag. Les mer om ulykken her: Gikk rundt i 185 km/t

Rallyfører Petter Solberg deltok i båtracet og kastet seg i vannet for å delta i redningsarbeidet.

Solberg først på stedet

Rallyfører Petter Solbergs båt lå et par hundre meter foran ulykkesbåten da ulykken inntraff.

– Jeg aner ikke hva som skjedde, men så i speilet at den gikk rundt. Vi snudde med en gang og var først på ulykkesstedet, forteller Solberg til NTB.

– Vi svømte under vann sikkert i ti minutter til sammen for å skjære løs en person som satt fast i sikkerhetsselen. Etter hvert var vi fire stykker som forsøkte å gjøre alt vi kunne. Jeg har vært med på mye i livet, men dette var en fryktelig opplevelse, sier rallyføreren.

Han deltok i båtracet i forbindelse med et sponsoroppdrag. Solberg ønsker ikke å si noe om tilstanden til personene han bidro til å redde opp av vannet, men bekrefter at han selv og mannskapet hans ga livreddende førstehjelp.

Avhører vitner

Ulykkesårsaken er ikke klarlagt. Det skal ikke være noen skjær i området eller spesielle værmessige forhold som kan forklare hvordan ulykken skjedde, opplyser HRS.

Båten ble lørdag kveld brakt på land for tekniske undersøkelser.

– Vitner, som skal ha vært rett i nærheten da ulykken skjedde, blir nå avhørt, forteller operasjonsleder Victor Jensen i Rogaland politidistrikt til NTB.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus