Kan bli stilt for retten i Jemen

<pFarouk Abdulhak, som er siktet for å ha drept norske Martine Vik Magnussen i London, kan bli stilt for retten i sitt hjemland Jemen. Martines familie avgjør om det blir dødsstraff.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britisk politi er sikre på at rikmannssønnen Farouk Abdulhak (21) sto bak drapet på Asker-jenta Martine Vik Magnussen (23) i London i mars i fjor.

Jemenittiske myndigheter vil ikke utlevere Abdulhak til Storbritannia, men vil i stedet stille ham for retten i hjemlandet. Så langt har dette vært uaktuelt siden Jemen ikke har kunnet garantere at Abdulhak ikke fikk dødsstraff. Nå kan Martines familie ha løsningen på denne floken.

Garanti

– Det finnes ingen garanti for at han ikke får dødsstraff, men for at dødsstraff skal effektueres, krever jemenittisk lov at offerets familie ber om det. Skjer ikke dette, blir ikke dødsstraffen iverksatt, sier Jemens utenriksminister Abu Bakr al-Qurbi til TV 2.

Utenriksministeren garanterer at Abdulhak ikke blir straffet med døden om det ikke foreligger noen slik begjæring.

– Ingen begjæring, ingen dødsstraff, sier al-Qurbi.

Dermed er det opp til familien og britiske myndigheter om det skal reises sak i Jemen.

– Vi vil at de rette britiske instansene og familien til jenta som er offeret raskt tar de riktige avgjørelsene, sier Jemens utenriksminister til TV 2.

– Opp til britene

Kommunikasjonsrådgiver Bjørn Svenungsen i Utenriksdepartementet sier at det er britiske myndigheter som etterforsker saken.

– Dette er en britisk straffesak, og det er britiske myndigheter som må ta en avgjørelse på hvor de ønsker at en rettssak skal føres, sier han.

– Vi vil fortsatt engasjere oss i denne saken. Det er ikke unaturlig å nevne disse opplysningene for britiske myndigheter, men jeg vil ikke bli overrasket om de kjenner til dette allerede, sier Svenungsen til TV 2.Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus