Fant et lederemne

Arve Thorvik har blant annet bakgrunn som leder av StatoilHydros EU-kontor i Brussel og som internasjonal direktør i NHO.
Arve Thorvik har blant annet bakgrunn som leder av StatoilHydros EU-kontor i Brussel og som internasjonal direktør i NHO.

<pArve Thorvik (61) er innstilt som ny leder for Europabevegelsen. Han tar over etter stortingsrepresentant Svein Roald Hansen (Ap).</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thorvik er enstemmig foreslått av valgkomiteen, som innstiller David Hansen (KrF) og Ingrid Langerud (Ap) som nestledere. Valgene skjer søndag, like før avslutningen på Europabevegelsens to dager lange landsmøte.

Arve Thorvik har jobbet med EU-relaterte spørsmål i en årrekke, blant annet som leder av StatoilHydros EU-kontor i Brussel og som internasjonal direktør i NHO. Han har også hatt stillingen som sjef for Prosess- og Foredlingsindustriens Landsforening PIL, nå en del av Norsk Industri.

Den kommende lederen for Europabevegelsen har også 15 år bak seg i norsk utenrikstjeneste.

– I Norge er Europa innenrikspolitikk, mens verden utenfor Europa er utenrikspolitikk. Vårt mediebilde og vår politiske dagsorden er mer og mer nasjonal, mens verden går i motsatt retning. I et valgår der alle tenkelig regjeringsalternativer har et blokkerende nei- eller tja-parti, er ikke medlemskapsspørsmålet på dagsordenen i det hele tatt, sier Thorvik.

Han mener Norge for dårlig utnytter de rettighetene som ligger i EØS-avtalen og at det kortsiktige målet i det minste må være å bruke dem fullt ut.

– Da vil det etter hvert blir klart at innenfor er bedre enn utenfor, sier den påtroppende lederen.

 

Personvernpolicy