- Jordens sanne ansikt

Yann Arthus-Bertrands naturdokumentar er i sin helhet tatt opp fra lufta, og viser kunstnerens fascinasjon for jorda og bekymring for menneskeskapte miljøforandringer. Foto: Yann Arthus-Bertrand.
Yann Arthus-Bertrands naturdokumentar er i sin helhet tatt opp fra lufta, og viser kunstnerens fascinasjon for jorda og bekymring for menneskeskapte miljøforandringer. Foto: Yann Arthus-Bertrand.

<pMannen bak fotosamlingen «Jorden sett fra himmelen» lanserer i dag naturdokumentaren «Home». Filmen skal vise jordens sanne ansikt og kan sees gratis på nett.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den populære bildeserien «Jorden sett fra himmelen» har blitt gjort om til en film som har verdenspremiere på Verdens miljøverndag i dag.

- Mitt ønske med filmen er at verden våkner opp og ser hva som er i ferd med å skje med planeten vår, sier den franske filmfotografen Yann Arthus-Bertrand som står bak den påkostede natudokumentaren som har fått navnet «Home».

Fugleperspektiv

I arbeidet med filmen har Arthus-Bertrand filmet landskap og natur over hele kloden slik det ser ut fra luften. Ved å betrakte kloden fra en fugls perspektiv, får man det beste inntrykket av hva som er i ferd med å skje, mener filmskaperen.

– Det jeg har sett og opplevd ved å betrakte jorden ovenfra har forandret meg for alltid. Men jeg tror at mennesket har en kollektiv visdom slik at vi finner en løsning på klima- og miljøproblemene, sier Arthus-Bertrand i forbindelse med lanseringen av filmen.

– Gir ingen løsninger

Til nyhetsbyrået AFP sier filmskaperen at filmen ikke prøver å gi noen løsninger på problemene jorden står over for, men at han bare vil vise hva som skjer.

– Klarer vi å konsumere mindre og dele mer, blir verden et bedre sted, sier filmskaperen.

Det ambisiøse filmprosjektet har kostet over 10 millioner euro å lage og ble filmet over 217 dager i 54 land, deriblant Norge. 488 timer med film ble deretter klippet ned til en og en halv time.

Produsent for filmen er den kjente filmregissøren Luc Besson. Kommentarene blir lest av Glenn Close.

Se Home her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus