Begraver volley-skandalen

<p>Idrettsforbundet har valgt å ikke anmelde volleyballskandalen til politiet. Men skulle det komme nye opplysninger så vil de på saken på nytt. (Illustrasjonsfoto: Scanpix)</p>
Idrettsforbundet har valgt å ikke anmelde volleyballskandalen til politiet. Men skulle det komme nye opplysninger så vil de på saken på nytt. (Illustrasjonsfoto: Scanpix)

<pIdrettsforbundet anmelder ikke saken til politiet. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Idrettsstyret har tidligere fått volleyballsaken i retur fra Økokrim, etter at de vedtok å oversende skandalerapporten fra G-Partner.

Der kunne man lese om Volleyballforbundets kjøp av en leilighet i Nydalen i Oslo og kjøpeforpliktelser knyttet til fem Brasil-leiligheter.

Totalt ville dette kostet vel syv millioner, og kjøpene skulle gjennomføres høsten 2007. Samtidig slet forbundet tungt økonomisk etter en årrekke med svake resultater.

Ifølge rapporten kan en styreprotokoll ha blitt forfalsket for å sikre banklån til leilighetskjøpet i Oslo. Videre hevdes det at leilighetene i Brasil ble kjøpt uten at hele eller deler av Volleyballforbundets styre var informert. Både daværende generalsekretær og daværende president ble innrapportert til Økokrim. Svaret derfra var at Økokrim ikke er riktig instans.

- Vi har nå lagt saken død. Det kunne ha vært aktuelt å ta den videre til politiet, men per i dag ser vi ingen grunn til det. Hvis det mot formodning skulle dukke opp mer, så vil vi kunne vurdere å se på saken igjen, sier visepresident Odd-Roar Thorsen i Idrettsforbundet til ABC Nyheter.

I 2009 har generalsekretæren sluttet i Volleyballforbundet, hele styret er skiftet ut og forbundet har kjøpt seg ut av Brasil-prosjektet i et forlik som kostet 100.000 kroner. På det ekstraordinære tinget i februar ble det opplyst at Oslo-leiligheten skal selges.

Les rapporten fra G-Partner her:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus